Yaşlı adamın 25 bin TL'sini böyle çaldılar

İzmir'de 3 kişi, bankadan 25 bin TL çeken R.E.'yi (80) bir süre takip etti, daha sonra yaşlı adamın cebindeki parayı çalarak kayıplara karıştı. Kapkaç anları güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Son Güncelleme:

Konak ilçesinde yüzleri maskeli 1'i kadın 3 şüpheli, bir bankadan 25 bin TL para çeken R.E.'yi takibe aldı. Bankadan çıkan ve alışveriş yapmak için pazara giden yaşlı adamın bir süre peşinden giden 3 kişi, R.E.'nin pazardan aldığı poşetleri düzeltmeye çalıştığı anda, bir anlık dalgınlığından faydalanarak cebinde bulunan 25 bin TL'yi kapıp kaçtı.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Olayın ardından R.E., polisi arayarak durumu bildirdi. Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis ekipleri, olayı gerçekleştiren 3 şüphelinin kimliğini tespit etti. Ekipler, akraba olduğu öğrenilen Y.D., S.D. ve U.D.'yi yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışma neticesinde, 3 şüpheli çaldıkları 25 bin TL ile birlikte yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 1'i kadın 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

KAPKAÇ ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Öte yandan, olay yerinin yakınlarında yapılan incelemelerde, olay anını saniye saniye görüntüleyen bir güvenlik kamerası tespit edildi. Görüntülerde, yaşlı adamı bir süre izleyen 3 şüpheli, R.E.'nin poşetleri düzeltmeye çalıştığı sırada, arkasından gelerek cebindeki 25 bin TL'yi  alıyor, durumu fark eden R.E. ise şüpheliye direnmeye çalışsa da çabası sonuç vermiyor.

Kaynak: DHA

Sonraki Haber