Yaptığı 24 katlı binayla sosyal medyanın gündemine oturdu! Müteahhit iddialı konuştu: Bu binaların yıkılma ihtimali yok

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde yaptığı 24 katlı binayla hakkında sosyal medyada eleştiriler yapılan müteahhit Şahin Yalçın, "Her türlü bilim ve tekniği kullanarak binamızı yaptık. Kendi yaptığım binada oturuyorum. Hangi müteahhit yaptığı binada ikamet eder" diyerek tepki gösterdi.

Son Güncelleme:

 Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde Şahin Yalçın'ın hayata geçirdiği 130 daireden oluşan 24 katlı bina sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Karşıdan binanın fotoğrafını çeken bir kişinin paylaşımı sonrası çok sayıda kişi yorum yaparak binanın yüksek katlı oluşunu eleştirdi.

Eleştirilen üzerine açıklamalarda bulunan binanın müteahhidi Şahin Yalçın, şunları ifade etti:

"10 yıl önce 1 milyon 750 bin dolar sadece zeminine harcama yaptık. Paramızın düşmanı mıyız? Klavye delikanlıları oturdukları yerden bilmeden, araştırmadan yazıyor."

"Burada daha önce İpekevler Sitesi'ne ait 72 daire vardı. 2012 yılında kenarındaki boşta duran toprak kaydı. Toprak kayınca biz de daire sahipleriyle anlaştık. Zaten kentsel dönüşüme girmesi gerekiyordu. Biz de anlaşma sonrası inşaata başladık. Kazık çakarak arazi yapısını tümüyle sağlama aldık. Aşağıya kadar indik. Sonra ilk önce 24 katlı binamızı 24 ve 18 katlı binamızı Ankara'da yüksek binaları çizen mühendislik ofisine çizimini yaptırdık. Zannediyorum ki şu anda Kahramanmaraş depreminden sonraki deprem yönetmeliğine göre çıkacak projelere göre biz bunu 10 yıl öncesinden hazırladık. Şu an çıkacak olan deprem yönetmeliği bizim yaptığımızı ancak karşılar."

"BU BİNALARIN YIKILMA İHTİMALİ YOK"

"Bu ülkede bol miktarda klavye delikanlıları çok. Oturdukları yerden yazıyorlar ve yorum yapıyorlar. Gelip baksınlar bu iş nasıl yapılmış. Statiği nasıl, betonu nasıl. Bizim gelen beton numuneleri kırma 37 ila 45 arasında geliyor. 30-40 katlı binaların kullanacağı betonları biz 24 katlı binada kullanmışız. Vatandaş karşıdan çekiyor paylaşıyor. Kafalarına göre yazıyorlar. Sanki mimar mühendis veya jeoloji mühendisi. Şu tümüyle 32'lik temel demirleri. Burada 265 ton 32'lik demir var. En önemlisi aşağıda boşluk var mı yok mu diye jeoradar uygulaması yapıldı. Genelde hiç yapılmaz. Ama biz zeminde boşluk olup olmadığını jeoradar uygulaması yaptırdık. Jeoloji ve geotekniğin haricinde bu uygulamayı yaptık. Ona göre inşaatımızı komple tümüyle perde beton, perde kolonlar olarak yaptık. 2,5 ila 6 metre boyunda perde kolon sistemiyle çıkmıştır bina. Bu binaların yıkılma ihtimali yok." 

Kaynak: İHA

Sonraki Haber