Yalova'daki KYK yurdunda kalan 15 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastanelik oldu

Yalova KYK Çınarcık Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan ve öğle yemeğini yedikten sonra fenalaşan 15 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Son Güncelleme:

Yalova KYK Çınarcık Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan 15 öğrenci, öğlen yedikleri yemeğin ardından rahatsızlandı. Zehirlenme şüphesi üzerine öğrenciler, yurda çağırılan ambulanslarla hastaneye sevk edildi. 

Olay, Çınarcık KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana geldi. Yurtta kalan öğrenciler öğlen yemeğinde patates ve tavuk yedi. Öğrenciler, bir süre sonra mide bulantısı ve kusma şikayetiyle durumu önce yurt yetkililerine ardından da 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yurt önüne gelen sağlık ekipleri, mide bulantısı ve kusma şikayeti bulunan 15 öğrenciyi ilk müdahalenin ardından, Çınarcık Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. 

Hastanede müşahede altına alınan ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen öğrenciler, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

49 İLDE 3,2 TON UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ: 378 GÖZALTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 49 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Narkogüç-39' operasyonunda 3 ton 275 kilogram uyuşturucu ele geçirildiğini, 378 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 49 ilde eş zamanlı 'Narkogüç-39' kod adlı operasyon yapıldığını belirtti. Buna göre; il emniyet müdürlükleri ve il jandarma komutanlıklarınca gerçekleştirilen operasyona 652 ekip, 1422 personel ve 25 narkotik dedektör köpek katıldı. 49 ilde yapılan eş zamanlı baskınlarda 378 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda ise 886 kilogram metamfetamin, 14 kilogram kokain ve çeşitli miktarlarda esrar, hap, skunk, eroin, kenevir tohumu olmak üzere toplam 3 ton 275 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

Operasyona katılan ekipleri tebrik eden Yerlikaya, "Halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle, terör örgütleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" dedi. 

Kaynak: DHA

Sonraki Haber