Van'ın Çatak ilçesinde çığ düştü

Van'ın Çatak ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Van-Çatak kara yoluna sabah saatlerinden bu yana 3 çığ düşer çığ düştü. Olayda herhangi bir yaralanma ve can kaybı olmadığı bildirildi.

Son Güncelleme:

Dün gece etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Van-Çatak-Bahçesaray yolu ulaşıma kapatıldı. Yoğun kar yağışının sabah saatlerinde de etkisini sürdürmesi üzerine ulaşıma açılmayan Çatak yoluna saat 11.00 sıralarında çığ düştü.

Ardından Bilgi ve Korulu mahalleleri bölgesinde de peş peşe çığ düştü. Çığ düşmesi sonucu can ve mal kaybı olmadığı belirtildi. Düşen çığlardan dolayı kara yolunda ikinci bir emre kadar yol açma çalışmasına ara verildiği bildirildi.  Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen de bölgede incelemelerde bulundu.


Van Valiliği'nden gelen açıklamada "Van Çatak kara yolu Elmacı mevkisine çığ düştü. Yol geceden beri trafiğe kapalı olduğu için can ve mal kaybı bulunmuyor" denildi. 

Söz konusu kara yolunun bölgedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşların can güvenliği için dünden bu yana trafiğe kapalı olduğunu kaydeden Bilmez, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez "Karayolları ekiplerimiz söz konusu yolu açmak için tedbirli bir şekilde çalışma yürütüyor. Vatandaşlarımızdan bütün uyarıları dikkate almalarını istiyoruz." dedi.

BAHÇESARAY'DAKİ ÇIĞ BÖLGESİNDE ARAMA ÇALIŞMALARI YAPILAMADI

Öte yandan valilik, Van-Bahçesaray kara yolunda çığ düşen bölgede, olumsuz hava şartları nedeniyle arama çalışmalarına başlanılamadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, çığ düşen bölgede, teknik ekiplerin yaptığı değerlendirmede arama kurtarma çalışması yapılacak hava şartlarının oluşmadığı tespit edildi.

Çığ bölgesine en yakın karakolunda bekleyen ekipler, gün içerisinde hava şartlarına bağlı olarak yeniden inceleme yapıp, çalışmaların başlatılıp başlatılmamasına karar verecek.


METEOROLOJİ'DEN KAR VE ÇIĞ UYARISI

Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Sakarya ve Ordu çevrelerinde bugün kuvvetli ve yer yer yoğun kar bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, bugün Marmara'nın doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması öngörülüyor.

Batı Karadeniz Bölgesi, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Sakarya ve Ordu çevrelerinde yağışların kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. 

Hava sıcaklığı ülke genelinde azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgarın, İç Ege, İç Anadolu'nun güneyi, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. 

Sonraki Haber