Van'da 5.4 büyüklüğünde deprem!

Van'ın Özalp ilçesinde, saat 13: 03'te 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. Van Valisi Bilmez, depremde can kaybı yaşanmadığını belirtirken, "5 vatandaşımız hafif şekilde yaralandı" dedi.

Son Güncelleme:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), yapılan açıklamaya göre, saat 13.03'te merkez üssü Van'ın Özalp ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

 Hakkari ve Bitlis’te de hissedilen deprem 6,9 kilometre derinlikte gerçekleşti.

VAN VALİSİ: 5 YARALIMIZ VAR

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez depremle ilgili son durumu paylaştı:

"Atlamadan kaynaklanan 5 vatandaşımızda hafif yaralanma var. Hastaneye kaldırıldılar durumları iyi. Ama köylerimizde orta ve ağır hasarlı epey bir yapı bulunmamaktadır. Hasar tespit çalışmaları başladı."

3 ilçede hasar tespit çalışmalarına başlandığını söyleyen Bilmez şöyle devam etti:

"Bir ekip Gürpınar’da, bir ekip Saray’da bir ekip de Özalp’ta çalışmalara başladı bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Depremden dolayı herhangi bir can kaybımız bulunmamaktadır. Mal kayıpları da inşallah en kısa sürede telafi edilecek."

Bilmez deprem bölgesindeki vatandaşları uyararak, ekiplerin ağır hasarlı olduğunu söylediği evlere girilmemesi çağrısında bulundu.

AFAD, "İlgili kurumlarla yapılan haberleşmeler sonucunda, ilk belirlemelere göre Gürpınar ilçesi Elaçmaz Mahallesi'ndeki birkaç evde hasar oluştuğu belirlenmiştir" açıklamasını yaptı.

Haber Global canlı yayınına bağlanan 107 haneli Şemsettin mahallesi Muhtarı Medeni Yıldırım Çakır, “Bizde hasar yok ama Saray ilçesinde bir mahallede hasar olduğu bilgisini aldık” dedi.

Saray ilçesinin 300 haneli Örenburç mahallesi muhtarı Zeki Turan da son depremler sonrasında bölgede hazar meydana geldiği bilgisini paylaştı. 

"5 VATANDAŞIMIZ HAFİF ŞEKİLDE YARALANDI"

Depremde can kaybı olmadığını belirten Vali Bilmez, "5 vatandaşımız hafif şekilde yaralandı" dedi.

Vali Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl AFAD Müdürü Osman Uçar ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı depremin etkili olduğu mahallelerde ilk olarak helikopterle inceleme yaptı.

BAKAN SOYLU: SADECE BİR EVDE KISMİ YIKIK İHBARI VAR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da depremle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Soylu, paylaşımında şunlara yer verdi: "İlk taramalarda hasar gözükmüyor. Köyler de taranıyor. Şu ana kadar köylerden sadece bir evde kısmi yıkık ihbarı var. Gelişmeler, Van Valiliği ve AFAD Başkanlığımızca kamuoyuna bildirilecektir."

Sonraki Haber