Uzmanlar 'sakın' diyor! Et ve sebzeleri aynı kesme tahtasında doğrayanlar bu zararını öğrenince anında vazgeçecek

Kesme tahtasında et ve sebzelerin birlikte doğranması yapılmaması gereken bir davranış. Çünkü çiğ halde bulunana etin içerisinde bazı bakteriler bulunuyor. Eğer sebzeleri de etlerle birlikte doğrarsanız ette bulunduğu zaman zararsız halde olan bu bakteriler sebzelere bulaşarak risk teşkil ediyor. 

Çiğ et konusunda risk özellikle tavuk eti olarak karşımıza çıkıyor. Çiğ tavuk içerisinde Salmonella ve Camplyobacter gibi vücuda ciddi zarar veren bakterilerin bulunma riski var. Eğer çiğ tavuk ile birlikte diğer sebzeleri de aynı kısmen tahtasında doğrarsanız çapraz bulaşma sonucu sebzelere geçen bakteri çiğ sebzeden vücudunuza girerek sağlığınıza zarar verebilir. 

Bu durumda uygulanabilecek en sağlıklı yöntem sebze ve etlerin farklı doğrama tahtalarında kesilmesidir.