Usta aşçıların sır gibi sakladığı yöntem açığa çıktı! Tenceredeki süt taşmasın istiyorsanız hemen deneyin
Mutfaklarda yapılan bazı hatalar yemeklerin taşmasına neden olabilir. Yemeğin altını açık unutmak, kapağının uzun süre kapalı kalması ve bu gibi nedenler ile özellikle süt taşması sıklıkla yaşanır. Ancak usta aşçıların gizli yöntemi açığa çıktı.
Son Güncelleme:
Mutfaklarda hazırlanan yemekleri ocakta uzun süre bıraktığımızda ya dibi yanar ya da yemek taşar. Özellikle tencere ve cezvelerde ısıtılan sütlerin taşması sık rastlanan bir durumdur. Tencerede kaynatılan sütün taşmaması için uygulanabilecek bazı doğal yöntemler bulunuyor.
Usta aşçıların sıkça kullandığı bu mutfak hileleri sayılan pratik bilgiler sayesinde mutfaklarda taşma orunu olmamdan her şeyi pişirebilirsiniz. İşte ocakta kaynatılan sütün taşmasını engelleye doğal yöntem: