Üreticide 2, markette 17 lira: Üretici ile market arasında neden uçurum var?

Gıdada enflasyon ile mücadele sürüyor. Ürünlere tarladan sofraya gelene kadar ciddi bir zam oranı uygulanıyor . TZOB Başkanı Bayraktar ürünlerin 9 kat artış yaşadığını söyledi. Peki fahiş fiyat artışları neden oluyor? Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu Haber Global'de yanıtlıyor.

Son Güncelleme:

Gıdada enflasyonla mücadele sürüyor. ancak, tarladaki üreticiden tüketiciye ulaşana dek fiyatlar katlanarak artıyor. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, bu farkın 9 kata yaklaştığını açıkladı.

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, temmuz ayında fiyatı en fazla artan ürünün markette limon, üreticide kuru soğan; fiyatı en fazla düşen ürünün ise markette ıspanak, üreticide kuru kayısı olduğunu belirtti. 

Çiftçinin uzun emek ve çabayla ürettiği gıda ürünlerinde fiyatlar, tüketiciye ulaşana kadar dokuz kata varan yükselişler yaşadı.

Elma 8,7 kat, marul 4,2 kat, kuru fasulye 4 kat, maydanoz 3,8 kat, yeşil mercimek 3,7, kuru incir ve nohut 3,4 kat ve kuru üzüm 3 kat fazlaya tüketiciye satıldı. Bu durumun neden kaynaklandığını Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu Haber Global'de yanıtlıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Diyarbakır’da kaldırımda yürüyen adamın kalp krizi geçirdiği anlar İstanbul'a kar ne zaman geliyor? Bünyamin Sürmeli tarih verdi Lastikçilerde değişim mesaisi: Fiyatı 800 lira Tunceli’de güldüren anlar: Tilki, her gün kedilerle mama yiyor Adana'da kedinin, işçinin öğle yemeğini alıp kaçması kahkahaya boğdu 1000 liraya çorba mı olur?