Uluabat Gölü'ne akan derelerde panik! 'Kar beklerken, bembeyaz felaketle karşılaştık'

Türkiye'nin en büyük göllerinden birisi olan Bursa'daki Uluabat Gölü'ne akan derelerde beyaz köpüklerin oluşması, bölge sakinlerini ve çevrecileri endişelendirdi.

Son Güncelleme:

Nisan 1998'de bakanlık tarafından ‘Ramsar Alanı’ olarak kabul edilen ve 4. Uluslararası EXPO 2000 Konferansı'nda uluslararası ‘Yaşayan Göller Ağı’na dahil edilen Uluabat Gölü’ne akan derelerde beyaz köpük tabakası oluştu. Göl suyunu kullanarak on binlerce dönüm tarlasını sulayan köylüler ve çevreciler, durum karşısında panik yaşadı.

“Kar beklerken bembeyaz felaketle karşılaştık”

Bir açıklama yapan DOĞADER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demir, "Kar beklerken bembeyaz felaketle karşılaştık. Köylülerimizin bize ihbarı üzerine buraya geldik. Burası Türkiye'deki yaşayan göl unvanına sahip tek göl ve uluslararası sözleşmeyle koruma altına aldığımız göllerden bir tanesi, bu göl çok sayıda canlıya ev sahipliği yapıyor. Çok ciddi kuraklık yaşadığımız ve her damla su varlığımızı koruma altına almamız gereken şu dönemde koruma altındaki gölümüz çevre felaketiyle karşı karşıya. Kimyasal atık gölü kirletiyor. Bu kirlilik göldeki canlı türlerini tehdit ediyor" dedi.

Kaynak: İHA

Yarın mezarı açılacak! Cem Garipoğlu'nun mezarının çevresinde demir bariyerli önlem Zonguldak'ta heyelan! Güvenlik kamerası tarafından kaydedildi Yürekleri ağza getiren kaza! 1 ağır 3 kişi yaralandı Düşük ayarlı altınla dolandırıcılık: 2 kişi tutuklandı SOLOTÜRK ve Akıncı'dan nefes kesen gösteri Dolmuş sürücüsünün tepki çeken görüntüsü: Hem araç kullandı hem de...