Ülkesine dönen Ahmet: Suriye’de artık hürriyet, özgürlük var

Suriye'deki iç savaşın bitmesinin ardından ülkesine dönen Ahmet, Suriye’de artık hürriyet, özgürlük var. Allah'a şükür her şey iyi oldu, daha da iyi olacak dedi.

Son Güncelleme:

Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan Suriyelilerin Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan ülkelerine dönüşleri devam ediyor. Göç İdaresi Müdürlüğü, jandarma, AFAD ve sivil toplum kuruluşları tarafından karşılanan Suriyelilere çeşitli hediyeler ve ihtiyaç malzemeleri veriliyor.

Eşyalarını taşımakta zorlananlara da yine ekipler yardım ediyor. Jandarmanın bomba imha ekibinde ve Gümrük Muhafaza Kaçak İstihbarat Müdürlüğü'nde görevli eğitimli köpekler de valizler aranırken uyuşturucu ticareti ve patlayıcılara karşı önlem amaçlı kullanılıyor.

"ARTIK HÜRRİYET VAR"

Gümrük kapısında işlem yaptıran Suriyelilerden Ahmet Tata, 2014 yılında iç savaştan kaçıp İstanbul'da yaşamaya başladığını söyledi. Halep'e dönen Tata, Suriye’de artık hürriyet, özgürlük var. Allah'a şükür her şey iyi oldu, daha da iyi olacak. Türkiye’den ayrılıyorum. Türkiye’de en iyi şekilde misafir edildik. Herkese teşekkür ediyoruz. Allah sizlerden razı olsun diye konuştu.

Kadın Ramazan davulcuları görevlerine başladı Sahiplendiği kuzu ile birlikte Giresun'da fenomen oldu Tünelde dans edip trafik güvenliğini tehlikeye atan kadın kamerada Esad'ın kimyasal silah deposu ilk kez görüntülendi Sahurda nasıl beslenmeli? Şaşırtan anlar: Amazon Ormanları'ndaki kabile Türkiye'ye böyle geldi