Ukrayna Savaşı 3. yılına girdi! Ukraynalılar savaşı protesto etmek için Beyoğlu'nda buluştu

İstanbul’da yaşayan Ukraynalılar, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı dünya kamuoyuna hatırlatmak için Beyoğlu'nda buluşarak eylem yaptı.

Son Güncelleme:

Ukrayna'daki savaş 3. yılına girdi. 

İstanbul’da yaşayan Ukraynalılar, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı dünya kamuoyuna hatırlatmak amacıyla eylem yaptı. Savaşa sessiz kalındığını iddia eden eylemciler, görevlerinin, savaşın karanlığını dünyaya hatırlatmak olduğunu belirtti.

İstanbul’da yaşayan Ukraynalılar, Rusya’nın, 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya yönelik gerçekleştirdiği askeri operasyonla başlayan savaşın 2’nci yılında savaş karşıtı eylem gerçekleştirdi. Beyoğlu Odakule Meydanı’nda saat 15.00’de yapılan eyleme katılan protestocular, sloganlar atarak savaşın durdurulması için çağrıda bulundu.

Ellerinde, saldırılarda ölenlerin fotoğraflarının bulunduğu dövizler de taşıyan eylemciler, Ukrayna, Türkiye ve Kırım-Tatar’ın milli marşlarını okudu.

 Rusya ile Ukrayna arasında 2 yıldır süren savaşı dünya kamuoyuna hatırlatmak amacıyla eylem gerçekleştirdiklerini belirten Ukrayna Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Aliya Usenova, “Bugün mutlu olunacak bir şey yoktur. Katil devlet, saldırgan devlet, bizi öldürmeye devam ediyor ne yazık ki.

10 sene önce Kırım’dan başlayarak, 2 sene önce Ukrayna’nın geneliyle devam etti ne yazık ki. Tabii ki bizim içimizdeki duygularımız, söylediğimizden daha çok sert. Şu an bulunduğumuz ülkenin dış siyasetine göre uygun olmayabiliyor bazı şeyler ama biz saygı duyduğumuzdan dolayı burada bize verilen izin çerçevesinde tepkimizi dile getirmeye çalışacağız. Çünkü biz başka milletlere, başka devletlere saygı duyuyoruz" dedi.

Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi, Rusya’ya karşı zafer elde edinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade ederek şunları söyledi: İki sene önce çok acı bir olay yaşadık; çünkü savaş başladı. Ne yapacağımızı, nereye gideceğimizi

bilmiyorduk. İki senedir savaşıyoruz ve hayatta duruyoruz. Direnmeye devam edeceğiz. Sadece zaferi bekliyoruz ve dua ediyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Herkesin cephesi farklı. Askerlerin cephesi ayrı bizim cephemiz ayrı. Ama hepimiz kendi cephemizde savaşıyoruz.

Nedilskyi, konuşmasının sonunda, Türkiye’ye verdiği destek için teşekkür etti.

Savaşı protesto amacıyla ‘3 parmak’ işareti yapan protestocular, eylemin sonunda dev Ukrayna bayrağı açtı.

Sonraki Haber