TUSAŞ standı önünde düzenlenen anma töreninde bakanlardan sert açıklama: Bu toprakların çocuklarını çakallara kaptırmayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler SAHA EXPO Uluslararası Savunma ve Uzay Sanayi Fuarı’ndaki TUSAŞ standı önünde düzenlenen anma töreninde açıklamalarda bulundu. Bakanlardan terörle mücadele vurgusu yapıldı.

Son Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi cve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar SAHA EXPO 2024 Fuarı'na katıldı. Bakan Kacır, Bakan Güler ve Bayraktar fuardaki TUSAŞ standını ziyaret edere açıklamalarda bulundu.Bakan Güler, "Bu hain saldırı aynı zamanda teröristlerin ve hamilerinin, ülkemizin yükselen markası, tam bağımsızlık ülkümüzün lokomotifi, yerli ve milli savunma sanayimizden ne kadar rahatsızlık duyduklarının da bir işaretidir" diye konuştu.

'ACIMIZ BÜYÜK AMA KUDRETİMİZ DAHA DA BÜYÜK'

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına ilişkin, "Maalesef dün Türk Savunma Sanayinin öncü kuruluşlarından birisi olan TUSAŞ'ımızın tesislerine yönelik alçakça, şerefsizce bir saldırı gerçekleştirildi. Ülkemizin ve milletimizin huzuruyla yerli ve milli savunma sanayimizi hedef alan bu menfur saldırıyı bir kez daha lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, şehitlerimizin kıymetli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı diliyorum. Acımız büyük ancak evlatlarımızın intikamını almak için kudretimiz daha da büyük ve kararlılığımız tam. Bu hain saldırı aynı zamanda teröristlerin ve hamilerinin, ülkemizin yükselen markası, tam bağımsızlık ülkümüzün lokomotifi, yerli ve milli savunma sanayimizden ne kadar rahatsızlık duyduklarının da bir işaretidir. TUSAŞ tesislerimizde başta milli muharip uçağımız Kaan olmak üzere; Hürjet, Hürkuş ve Aksungur ve Anka İHA'larımız gibi birbirinden değerli ve kritik projeler yürütülmekte, savunma sanayimizin göz bebeği sistemler üretilmektedir " diye konuştu.

'SON TERÖRİST BU COĞRAFYADAN GİDİNCEYE KADAR DEVAM EDECEĞİZ'

Bakan Güler, terör saldırısının olduğu alanın tesadüf olmadığına vurgu yaparak, "Elbette böylesine kritik bir tesisin hedef alınması tesadüf değildir. Bir maşa olan terör örgütlerinin ve onları güden karanlık güçlerin niyetlerini gayet iyi biliyoruz. Ancak unutulmasın ki Türkiye; asla hiçbir tehdide boyun eğmemiştir ve eğmeyecektir. Hainlerin oyunlarını bozmaya, heveslerini kursaklarında bırakmaya devam edeceğiz. Savunma Sanayinde Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha emin daha kararlı bir şekilde ilerleyeceğiz. TUSAŞ'ımızın ve birbirinden seçkin personelinin de bu doğrultuda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra elde edeceği başarılarla göğsümüzü kabartacağına ve asil milletimizin gururu olmaya devam edeceklerine yürekten inanıyorum. Sizlerin ve savunma sanayimizin tüm seçkin mensuplarının her zaman yanında olacağız. Unutmayınız ki sizlerin azmin çalışkanlığı ve yüksek gayreti, terörle mücadelede en önemli güvencelerimizden birisidir. Asil milletimiz de emin olsun ki ülkemize ve halkımıza güvenlik ve huzuruna kasteden şer odaklarını bertaraf etmeye, son terörist de bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar mücadelemize artan bir azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

'47 TERÖR HEDEFİ TAM İSABETLE VURULMUŞTUR'

Güler terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğünü vurgulayarak, "Nitekim dün gece, kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik büyük başarıyla hava harekatlarını icra etmiştir. 29'u Irak ve 18'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere toplam 47 terör hedefi tam isabetle vurulmuş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.Terör örgütlerinin tüm tesis ve faaliyetlerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimiz olacağının herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Operasyonlarımız kararlı ve tavizsiz bir şekilde devam edecektir. PKK, PYD, YPG başta olmak üzere hiçbir hain terör örgütü mensubu, kahraman Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacaktır" diye konuştu.

'HAİNLERE İNAT DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da bir konuşma yaptış. Bakan Kacır, teröre izin vermeyeceklerini belirterek, "Savunma Sanayiinde iftihar kaynağımız olan öncü kurumlarımızdan TUSAŞ'a yapılan menfur terör saldırısını lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun. Bu alçak terör saldırısı tam bağımsızlık yolundaki yürüyüşümüzü hedef aldı. Hain teröristler ve arkasındakiler asla hedeflerine ulaşamayacaklar. Bizi durduramayacak, azmimizi kıramayacaklar. Bizler aziz Türk milletinin istiklali için, istikbali için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Şehitlerimizin emaneti olan vatanımız için, milletimizin birliği ve beraberliği için durmaksızın ter dökeceğiz. Gök vatanda, mavi vatanda, uzay vatanda, milli savunma sanayimizi hep birlikte zirveye çıkaracağız. Tüm kurumlarımızla savunma sanayine emek veren 3 bin 500 firmamızla, 90 bin yol arkadaşımızla; milli teknoloji hamlesi yolculuğunda omuz omuza sırt sırta çalışacağız. Bu yoldan asla dönmeyeceğiz. Hainlere inat, daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz. Milletimizin gözbebeği savunma sanayi projelerimizi daha hızlı gerçekleştirecek, milletimizin umudu olmayı sürdüreceğiz. Caydırıcılık kabiliyetimizi en ileri seviyeye çıkaracak, hiçbir şer odağının, Türkiye'nin kılına bile zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Mehmetçiğimizin milli savunma sanayimizin desteğiyle, topraklarımızdan kazıyıp attığı terörün hortlamasına izin vermeyeceğiz. Teröristler heveslenmesin; onların sırtını sıvazlayanlar hiç ümitlenmesin, biz bundan sonra bu toprakların çocuklarını, Dicle'nin kuzularını, Anadolu'nun kuzularını çakallara kaptırmayacağız. Türkiye Yüzyılı'nda tam bağımsızlık idealimizden asla vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

'BU TÜR ALÇAKÇA TERÖR EYLEMLERİ BİZLERİ NE YILDIRABİLİR, NE DE HEDEFLERİMİZDEN UZAKLAŞTIRABİLİR'

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar ise konuşmasında, "Bugün SAHA EXPO'da yer alan TUSAŞ standında tüm katılımcılarımızla birlikte milletimizin birlik ve beraberliğini en güçlü şekilde ortaya koyuyoruz. Savunma sanayimizin öncü kurumlarından biri olan TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen bu hain ve alçak terör saldırısını en sert biçimde lanetliyoruz. Bu menfur saldırı yalnızca TUSAŞ'a değil; ülkemizin savunma sanayine bağımsızlık mücadelemize ve milli hedeflerimize yapılmıştır. Ancak herkes bilmelidir ki; bu tür alçakça terör eylemleri bizleri ne yıldırabilir, ne de hedeflerimizden uzaklaştırabilir" ifadelerini kullandı. (DHA)

Sonraki Haber