Türkiye'nin yerel seçimi İtalyan basınında... Yeniden Refah Partisi'ne dikkat çektiler

Türkiye'de yapılan 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri, İtalyan basınında da geniş yer buldu. Gazeteler muhalefetin büyük şehirlerde iktidarı yenilgiye uğrattığını yazarken Yeniden Refah Partisi'nin yükselişine dikkat çekildi.

Son Güncelleme:

Corriere della Sera, Türkiye'deki yerel seçimleri muhalefetin kazandığını yazarken. İktidar partisinin büyük şehirlerde yenilgiye uğradığını belirtti.

Repubblica, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinde zafere ulaşan AK Parti'nin yerel seçimlerde yenilgiye uğradığını yazarken Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından hayal kırıklığına uğrayan muhalefeti yeniden motive etmeyi başardığını vurguladı.

Mediaset'e bağlı TGCOM24 web sitesi ise yerel seçimleri muhalefetin kazandığını yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstediğimizi alamadık" sözlerini öne çıkaran yayın organı CHP lideri Özgür Özel'in bu galibiyeti "Tarihi bir sonuç" olarak değerlendirdiğini belirtti.

İtalyan haber ajansı ANSA ise AK Parti'nin İstanbul ve Ankara'yı geri alamadığını belirterek Yavaş ve İmamoğlu'nun ikinci kez rakiplerini mağlup ettiğini yazdı.

Il Sole ise İmamoğlu'nun Murat Kurum'u mağlup ettiğini belirtirken bu sonucun muhalefet için başını kaldırma fırsatı olduğu vurgulandı. Gazete Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti'den oylarına ket vurduğunu yazarken bu sonucun ülkede anayasa tartışmalarını yeniden gündeme getireceğini belirtti.

Sonraki Haber