Türkiye tek yürek oldu! Deprem bölgesine yardım yağıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki yıkıcı deprem, 10 ilde büyük kayıplara yol açtı. 85 milyonun yüreğine ateş düştü, ulusal yas ilan edildi. Her kesimden ‘Gün birlik beraberlik günü’ mesajı gelirken özel sektör de depremzedelere yardım için seferber oldu.

Son Güncelleme:

AFAD'ın verilerine göre, 6 Şubat Pazartesi saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 km altında gerçekleşti. Saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki şiddetli deprem başta Hatay, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa olmak üzere birçok kentten hissedildi. Depremin ardından bölgede ekiplerin yoğun çalışması sürüyor.

MKS Kağıt Yönetim Kurulu Başkanı Maks Gerşon depremzedelere yardım için depolarını yardım merkezine çevirdi. Deprem bölgesine yüzlerce koli günlük temel  ihtiyaç malzemesini gönderdi.

 ‘’DEPREMİN YARALARI SARILINCAYA KADAR ELİMİZDEN GELENI YAPACAĞIZ’’

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen deprem felaketinde tüm Türkiye depremzedelere yardım etmek için seferber oldu. MKS Kağıt Yönetim Kurulu Başkanı Maks Gerşon deprem felaketi sebebiyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Gerşon, ‘’Deprem felaketi tüm Türkiye’yi derinden sarstı. Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen bu deprem büyük hasarlar oluşturdu. Bu hasarları gidermek, yaraları sarmak sadece devletin görevi değil tüm insanlığın görevidir.  Kolilerimizi hazırlayarak deprem bölgesine AFAD aracılığıyla gönderdik. Battaniye, ısıtıcı, yatak, nevresim takımı, yastık, hijyen seti, bebek maması, su, gıda kolileri, mont, köpek maması bölgeye gönderdik. Böyle felaketlerde ne olursa olsun birlik olmalıyız. Depremin yaraları sarılıncaya kadar elimizden geleni yapacağız’’ dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber