Türkiye genelinde sağanak yağmur alarmı! Meteoroloji ve AKOM uyardı: 5 gün boyunca devam edecek

Meteoroloji 29 Ağustos hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre günlerdir etkisini gösteren sağanak yağmur 5 gün boyunca devam edecek. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Tokat, Konya, Trabzon, Diyarbakır, başta olmak üzere diğer illerde hava nasıl olacak? İşte detaylar

Son Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara (Çanakkale'nin batı kesimleri dışında), Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Doğu Karadeniz, Kütahya, Konya, Çankırı, Ordu, Kars, Ardahan çevreleri, Samsun’un iç kesimleri ile Hatay kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

AKOM'DAN UYARI

AKOM Meteoroloji Birimi, İstanbul’un batısında etkili olan gök gürültülü sağanak yağmurun saat 15.00’e kadar batı ve kuzey kesimlerle birlikte, Boğaz çevresinde de yerel olarak kuvvetli şekilde devam etmesini beklediğini ifade etti. İstanbul için gök gürültülü sağanak yağmur uyarısı verdi.

Yaz yağmurlarının genelde 7 ila 15 dakikalık zaman diliminde şiddetli gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde düştüğünü belirttiği açıklamada:  “Sağanak yağış anında yollarda göllenmelere, kod seviyesinin altında kalan kesimlerde ise su baskınlarına neden olmaktadır. Bu nedenle bu hafta görülecek yağışlarda alarm ya da uyarı beklemeden yağışın başlangıcı ile birlikte kritik noktalarda tedbir alınması faydalı olacaktır.” uyarısını yaptı.