Türkiye-Azerbaycan kardeşliği Kahramanmaraş'ta hayat buldu: Haydar Aliyev İlkokulu açıldı

6 Şubat depremlerinin ardından ilk yardıma koşan Azerbaycan olmuştu. Azerbaycan'ın desteği sürüyor. Kahramanmaraş'ta Azerbaycan Mahallesi depremden zarar görmüştü. Mahalleyi ayağa kaldırmak için Bakü'den destek geldi. İlk olarak okul inşaatı tamamlandı. Haydar Aliyev İlkokulu, Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev'in katılımlarıyla açıldı.

Son Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta Haydar Aliyev İlkokulu, Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev'in katılımlarıyla açıldı.

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından Azerbaycan halkı, Türkiye’nin her alanda yanında oldu.  Nahçıvan'da 25 Eylül 2023'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kahramanmaraş İlinde Konut, İlköğretim Okulu, Anaokulu ve Kültür Merkezi Yapımı ile İlgili İşbirliği Anlaşması'nın onaylanması hakkında karar Kasım ayında Resmi Gazete'de yer aldı.

Anlaşma, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerden birinde konut binaları, ilköğretim okulu, anaokulu ve kültür merkezi inşasına ilişkin projenin, taraflarca belirlenen koşullar çerçevesinde ve tarafların yürürlükteki ulusal mevzuatına uygun olarak yürütülmesine ilişkin temel ilkeleri düzenliyor.

Azerbaycan Cumhuriyeti Başbakanı Ali Asadov, mayıs ayında bölgeyi ziyaret etti. Asadov, “Kahramanmaraş’ta Azerbaycan ve önderimiz Haydar Aliyev’in adını yaşatıyoruz. 2025 yılının Şubat ayına kadar Azerbaycan Mahallesi’nin yapımının tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi. 

İLK YAPI 

İlköğretim okulu, Azerbaycan Bulvarı ile Haydar Aliyev Bulvarı'nın kesiştiği Hayrullah Mahallesi'nde, içerisinde okul, cami gibi alanların da yer aldığı 1000 konutluk mahallenin ilk yapısı.

Okul, toplamda 24 derslikli, 3 derslik anasınıfına geri kalan 21 derslik de ilkokula ait. Sosyal donatıları, müştemilatı ile birlikte de 7 bin 678 metrekare. 3 katlı olan ve içerisinde çok amaçlı salonundan yemekhanesine, kantininden kütüphanesine kadar sosyal alanların da yer aldığı okul, fore kazıklar üzerine yapıldı.

Okulun temelinde 11 metre boyunda, 80 santimetre çapında 435 fore kazık kullanıldı.

Mahalle yaşam yerleri, alışveriş yerleri, kültürel alanları, camileri gibi bütün bu donatılarıyla birlikte 1 milyon 800 bin metrekarelik alana sahip olacak.

Sonraki Haber