Türkiye alev alev yandı: Orman yangınlarında son durum ne?

Birçok noktada çıkan orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Büyük oranda kontrol altına alınan yangınlarda soğutma çalışmaları sürerken yangınlara ilişkin açıklama yapan AFAD Başkanı Memiş, 3 ilde 142 yapının hasar aldığını söyledi. İzmir Valisi Elban 7 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Son Güncelleme:

AFAD BAŞKANI MEMİŞ: 3 İLDE 142 YAPI ETKİLENDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, ilk belirlemelere göre 3 ilde 142 yapının hasar aldığını açıkladı. Memiş, yangınlarda hasar tespitinin ve zararların giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Memiş, "Yangınlara toplam 5901 personel, 2533 araç, 540 arazöz, 613 su tankeri ve itfaiye aracı, 27 uçak ve 72 helikopter ile müdahale edilmiştir." dedi.

İZMİR VALİSİ ELBAN: MENDERES'TEKİ YANGIN HER AN SÖNDÜRÜLEBİLİR

İzmir Valisi Süleyman Elban ise "Menderes'teki yangının enerjisi iyice düştü. Menderes'teki yangın her an söndürülebilir. Bunun dışındaki diğer yangınların tamamı dün itibariyle kontrol altına alınmıştı. 45 binanın hasar gördüğünü tespit ettik. 7 kişi gözaltında. Urla ve Tahtalı'daki yangınlar ise elektrik tellerinin kopmasından kaynaklı çıktı." dedi.