Türk kahveniz köpürmediyse siz de bu hatayı yapıyor olabilirsiniz! Türk kahvesini köpürtmek için bu şekilde pişirmek gerekiyormuş
Türk kahvesi hazırlarken hem daha lezzetli hem daha bol köpüklü olması için uygulanması gereken bazı adımlar bulunuyor. Bu püf noktaları uyguladığınızda Türk kahvesinin köpüğü taşacak kadar bol olacak.
Türk kahvesinin köpüğü istediğiniz seviyede olmuyorsa muhtemelen kahveyi hazırlarken sürekli olarak karıştırıyorsunuzdur. Ancak Türk kahvesini suyunu ekledikten sonra birkaç tur karıştırmalı ve daha sonra pişmeye bırakmalısınız. Karıştırdıkça köpükler oluşmayacak ve oluşan köpükler de geri suya karışacaktır.
Ayrıca Türk kahvesinin bakır cezve içerisinde pişirilmesi de lezzetini etkilemektedir. Bakır cezvede içme suyu ile hazırlanan Türk kahvesinin lezzetine doyum olmuyor.