Tuncay Dağlı'nın son kitabı Sırılsıklam Hayat raflarda

Sarıyer 11. Edebiyat Günleri, 5 gün boyunca birbirinden değerli yazar ve şairleri ağırladı. Her gün konser, sergi, imza günleri gibi etkinliklerin yer aldığı programın son gününde Gazeteci-Yazar Tuncay Dağlı da yer aldı. Dağlı, Zor Yıllar, Dün gibi anı-roman üçlemesinin son kitabı olan Sırılsıklam Hayat'ı okurları için imzaladı. Kitapta, Dağlı hayatının son 15 yılını detaylıca anlatıyor. En dikkat çeken nokta ise bu anıların günlük şeklinde yazılması.

Son Güncelleme:

Sarıyer Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda, 18-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası 11. Sarıyer Edebiyat günleri birbirinden değerli birçok edebiyatçı, şair, yazar ve gazeteciye ev sahipliği yaptı. Her gün edebiyata dair sohbetlerin yapıldığı, sergi ve konserlerin yer aldığı etkinlik geleneksel olma yolunda da hızla ilerliyor.

ANI-ROMAN SERİSİNİN 3. KİTABI

Etkinlikte birbirinden değerli yazarlar da yer aldı. Bunlardan biri olan Gazeteci-yazar Tuncay Dağlı'nın Ceren Yayıncılık tarafından yayımlanan son kitabı Sırılsıklam Hayat raflardaki yerini aldı.

Dağlı, Zor Yıllar, Dün adlı anı-roman serisinin 3. kitabı olan Sırılsıklam Hayat'ı 11. Sarıyer Edebiyat Günleri'nde okurları için imzaladı.

OTOBİYOGRAFİK BİR SERİ

Sırılsıklam Hayat ile ilgili konuşan Dağlı, şu açıklamalarda bulundu:

“Serinin ilk kitabı olan Zor Yıllar'da hayatımın ilk 20 yılını yazmıştım. Çocukluktan üniversiteye başladığım zaman dilimini kapsıyordu. İkinci kitap olan Dün'de ise gazeteciliğe başladığım ve İstanbul'a geldiğim hayatımın ikinci 20 yılını kaplıyor. Serinin son kitabı olan Sırılsıklam Hayat'ta ömrümün son 15 yılını anlatıyor. Burada da İstanbul'dan kaçışım, Muğla, Akçay, Edremit, Tekirdağ zamanlarını, pandemiyi, depremleri, ekonomik sıkıntıları anlatıyor. Bu son romanımı günlük şeklinde yazdım."

GÜNLÜK ŞEKLİNDE YAZILMIŞ

Kitabın ismine dair de açıklamalarda bulunan Dağlı, "İnsan nasıl sağanak yağmur altında ıslanır ve sonra bir köşeye çekilir, bir düşünür ne yaptık diye bu kitapta da onu anlattım. Yaşarken yazdım, günlük tutar gibi anlık yazdım hepsini. O duyguları o günkü bakış açımla kitaba yansıttım. Yaşananların belgesi niteliğinde" diye konuştu. Otobiyografik roman serisinin 3 kitabını tek seri halinde yayınlama hayali olduğunu anlatan Dağlı, "Bugüne dek 19 kitap yazdım. Bu da 20. kitabım olacak. Kolay olmadı, zorluklar da yaşadım. Bu zorluklar olmasaydı bu kitaplar da olmazdı, yaşamadan yazamayız" ifadeleriyle açıklamalarını noktaladı.

KİTAPTAN BİR ALINTI

Yaşamın çekilmez olduğu anlar da vardır. “Bitse de kurtulsam” denilen. İnsan kaçıp kurtulmak, uzaklaşmak ister her şeyden, herkesten. Şehirlerin gürültüsünden, kalabalıklardan, trafiğin kargaşasından, beton binalardan. Bazen de kendi içindeki insanın farkına varır kişi. Ve o insanın nerede, kiminle, nasıl ve hangi koşullarda yaşamak istediğini keşfeder. Bunu ona sağlamak için de kabuğundan çıkıp, yeniden doğmuş gibi, ihtiyar dünyanın, nasırlı ellerine bırakır kendini. Sonrası malum. Çölde akan nehir gibi ya buhar olur, tükenir gider ya da bir denizle buluşup, kendi içinde kaybolur.” 

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber