Tüm yurdu sardı... Sağanak yağış günlerce sürecek!

Meteoroloji'nin tahminlerine göre günlerce sürecek sağanak yağış yurdun önemli bir kısmını etkiliyor. AKOM'dan da İstanbul'un 5 ilçesi için uyarı geldi.

Son Güncelleme:

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bölümü sağanak yağışın etkisi altında. Marmara, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi sağanak yağışlı. Yağışların Marmara ve İç Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli olarak kendisini göstermesi bekleniyor. Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. 

Ege Bölgesi'nde bugün, Parçalı ve çok bulutlu, Muğla ve Aydın kıyıları haricinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Akdeniz Bölgesi'nde parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimleri ile Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

AKOM’DAN YAĞIŞ UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Esenler ve Güngören ilçelerinde başlayan kuvvetli yağışın akşam saatlerine kadar devam edeceği tahminini paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM’un paylaştığı meteorolojik radar verilerine göre Bağcılar, Esenler ve Güngören ilçelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri yaşanmakta olup, yağışların il genelinde akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor.

Paylaşılan verilere göre Arnavutköy, Başakşehir ilçelerinde önümüzdeki bir saat boyunca kuvvetli sağanak yağmurun etkili olacağı tahmin ediliyor.

ANKARA'DA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENTİSİ

İç Anadolu Bölgesi'nde ise, parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Yağışların, Marmara Bölgesi (Edirne, Çanakkale hariç), İç Anadolu'nun kuzeyi ve Batı Karadeniz ile Tokat ve Amasya çevrelerinde yerel ve kuvvetli olması bekleniyor. Meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

YAĞIŞLAR GÜNLERCE SÜRECEK

Tahminlere göre ilerleyen günlerde de yağışların yurdun birçok noktasında etkili olması bekleniyor.

Sonraki Haber