Tuğrul Türkeş’in doktor kızı da Türkiye'den ayrılanlar arasında

Türk Tabipler Birliği'nden iyi hal kağıdı alarak Türkiye'den ayrılmayı düşünen doktor sayısı artıyor. Gazeteci Barış Pehlivan Tuğrul Türkeş'in doktor kızının da ülkeden ayrıldığını yazdı.

Son Güncelleme:

Cumhuriyet Yazarı Barış Pehlivan, bugünkü yazısında Türkiye'yi terk eden doktorlar arasında AK Parti Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş'in kızı ve MHP Eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in torunu olan Nörolog kızı Muzaffer Türkeş Demir'in de olduğunu yazdı.

Erdoğan'ın doktorlar için kullandığı "Giderlerse gitsinler" sözlerini hatırlatan Pehlivan şu ifadeleri kullandı:
Meğer "Giderse Gitsin" dediği o doktorlara Erdoğan'ın yakınındaki bir ismin kızı da dahil olmuş. AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in kızından bahsediyorum. Evet, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in torununu anlatıyorum. Uzun bir adı var: Muzaffer Şükriye Aliye Türkeş Demir

"TUĞRUL TÜRKEŞ, TEK KELİME ETMEM" DEDİ

Demir ile ilgili "Kendisi son olarak Antalya Atatürk Devlet Hastanesinde Başhekim Yardımcılığı görevindeydi. Uzmanlık alanı Nörolojiydi. Öğrendim ki geçen yıl ülkesini terk etmiş. Ailesiyle İngiltere'ye yerleşmiş. Orada Royal London Hospital adlı Londra'nın doğusundaki bir hastanede çalışmaya başlamış" dedi.

"Baba Tuğrul Türkeş'i de aradım. Telefonda Cumhurbaşkanının doktorlar için söylediği sözü de hatırlattım. Kendisi aynen şu yanıtı verdi: "Tek kelime bile etmem. Yorum yok"

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber