Trump'a bir tepki de Karamollaoğlu'ndan: Amerikan politikalarının iki yüzlülüğünü ortaya koymuştur

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına tepki göstererek "Amerikan politikalarının iki yüzlülüğünü bir kere daha ortaya koymuştur" dedi.

Son Güncelleme:

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik tehdit içeren açıklamalarına tepki gösterdi.

"HADSİZ VE KÜSTAH AÇIKLAMA"

Trump'ın Twitter paylaşımına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Trump'ın askeri politikalarda etkisi olmadığını, kendi iç kamuoyunu tatmin etmek için bu tür basit tehditlere başvurduğunu belirten Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye, bu türden tehditlerle yönlendirilebilecek bir ülke değildir. Güvenliğini tehdit eden her durumda, kararlarını kendisi alabilecek yetkinliğe sahiptir. ABD Başkanı Trump'ın hadsiz ve küstah açıklamaları, Amerikan politikalarının iki yüzlülüğünü bir kere daha ortaya koymuştur."

CHP: TÜRKİYE KENDİ KARARININ KENDİ VERECEKTİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik sözlerine tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiç bir tehdide boyun eğmemiştir ve eğmeyecektir. Egemen ve bağımsız bir ülke olan Türkiye her konuda kendi kararını kendi verecektir."

TRUMP NE DEMİŞTİ?

Trump, ABD askerlerinin Suriye'den çekilme ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine operasyon düzenleme planına ilişkin kritik açıklamalarda bulunmuştu. Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Daha önce güçlü bir şekilde söylediğim gibi yine yeniliyorum eğer, Türkiye benim eşsiz muhteşem ve eşsiz görüşümün sınırlarım dışında sayacağım bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini yok edeceğim ve mahvedeceğim. Bunu daha önce de yaptım" demişti. 

AA

Sonraki Haber