Trend oldu: Çin'de darbe mi oldu? Kadınların üniversiteye gitmesini istemeyen hoca ve Güç Yüzükleri

Sosyal medya fena halde çalkalanıyor. Bir anda 3 konu birden trend oldu. Birincisi twitter'da fırlayan Çin'de darbe iddiası, diğeri kadınların üniversiteye gitmesini uygun bulmayan hocanın sözleri, üçüncüsü ise tartışılan dizi Güç Yüzükleri.

Son Güncelleme:

Sosyal medyanın etkisiyle 24 Eylül günün trend olan 3 konu var. Biri Çin'deki darbe iddiaları, ikincisi kadınların üniversiteye gitmesine karşı olan hoca ve üçüncüsü de Güç Yüzükleri dizisi... İşte detaylar...

Çin'de askeri darbe iddiası

İDDİA: Twitter'da başlayan bir söylenti hızla yayıldı. İddialarda Çin'de askeri darbe yapıldığı öne sürülüyordu. Hızla yayılan dedikodulara göre Xi Jinping tutuklandı ve evinde hapis tutuluyor. Ancak bu iddiayı destekleyen hiçbir resmi açıklama yapılmadı. Korona döneminde virüsün Çin'den çıktığı iddiasında bulunan İnsan Hakları Savunucusu Jennifer Zeng, yaptığı paylaşımla darbe şüphelerini artırsa da bu iddiayı destekleyecek bir veri yok. Sadece 80 kilometre olduğu iddia edilen başkent Pekin'e kadar uzanan bir askeri araç kuyruğunun görüntüleri mevcut. Ancak nedeni bilinmiyor.

Kaynak: Diğer