Trafikte sigortasız araçlara dikkat: Her beş araçtan biri sigortasız seyrediyor!

Trafikte seyreden araçlara dikkat. Her beş araçtan biri sigortasız trafiğe çıkıyor. Artan sigorta maliyetleri nedeniyle araç sahiplerinin önemli bir bölümü sigorta yaptırmayı tercih etmiyor. En çok sigortasız araç motosiklet olurken, sigortasız araç oranının en yüksek olduğu il ise Şanlıurfa.

Son Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu, Haziran ayı kara taşıtları verilerini açıkladı. Bu verilere göre, trafikte seyreden her beş araçtan biri sigortasız. Toplam 29 milyon 900 bin araçtan 6 milyon 300 bini sigortasız.

En fazla sigortasız araç grubunu motosikletler oluştururken, motosiklet grubunda sigortasız oranı yüzde 66'ya ulaşmış durumda. Sigortasızlık oranı en yüksek olan ikinci ve üçüncü gruplar ise traktörler ve otobüsler. Traktörlerin yüzde 40’ı, otobüslerin ise yüzde 28’i trafik sigortası olmadan yola çıkıyor. Otomobillerde ise bu oran yüzde 6'ya kadar düşüyor.

Trafikte dolaşan araçların sigortasızlık oranının en yüksek olduğu il Şanlıurfa oldu. TÜİK rakamlarına göre, Şanlıurfa’daki 310 bin 332 aracın %42.58’inin trafik sigortası bulunmamaktadır. Büyükşehirler incelendiğinde, en fazla sigortasız araç oransal olarak İzmir'de tespit edilmiştir. Yüzde 22,13'lük sigortasızlık oranı ile İzmir’i, yüzde 11,95 ile İstanbul ve yüzde 10,51 ile Ankara takip etmektedir.

İhmal edilse de trafik sigortası büyük önem taşıyor. Yasa gereği sigortası olmayan araç trafiğe çıkmamalı. Yakalanması durumunda ise 690 liralık cezanın yanı sıra araç bağlanma cezası alıyor. Araç sahibi, kaza giderlerini karşılarken yasal işlemler ve tazminat davaları gibi durumlarla da karşı karşıya gelebiliyor.

Soluk borusuna yiyecek kaçan öğrenci Heimlich manevrasıyla kurtarıldı Yemek borusu genişleyen yavru kedi çıkardığı seslerle şaşırtıyor Türkiye'nin siber güvenlik kalkanı: USOM dijital tehditlere karşı 7/24 teyakkuzda Otomobil park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ölü Adliye çıkışı iki taraf arasında kavga Yer Sivas: Yolda gördüğü tilkiyi elleriyle besledi