Thodex soruşturmasında 6 şüpheli tutuklandı

Thodex'in firari kurucusu Faruk Fatih Özer'in abisi Güven Özer ve kız kardeşi Serap Özer'in de aralarında bulunduğu 6 şüpheli tutuklandı.

Son Güncelleme:

Kripto para borsası Thodex hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in abisi Güven Özer ve kardeşi Serap Özer'in de aralarında bulunduğu gözaltındaki 16 şüpheli Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne getirilmişti.

6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Savcılıktaki işlemleri tamamlanan şüphelilerden Faruk Fatih Özer'in abisi Güven Özer ve kardeşi Serap Özer'in de aralarında bulunduğu 9 şüpheli “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından tutuklama talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Faruk Fatih Özer'in kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer'in de aralarına olduğu 6 şüpheli tutuklandı.

3 ŞÜPHELİ SAVCILIKTAKİ İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST

Şüphelilerden 4'ü ise “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 3'ü ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

6 ŞÜPHELİNİN ŞİRKETLE OLAN İLİŞKİSİ

Kripto para borsası Thodex soruşturmasında, Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer ile kardeşi Serap Özer'in de aralarında bulunduğu 6 şüphelinin tutuklanması kararında, bu kişilerin şirketle olan bağlantılarına yer verildi.

Çalışanların ifadelerinde, abi Güven Özer'in şirketle resmi bir bağı olmamasına rağmen aktif rol aldığını söylemeleri, şüphelinin şirketin gizli yöneticisi olduğu yönünde beyanlar olması dikkat çekti. Şüphelinin 'Paribu' isimli kripto para borsasındaki hesabına 14 milyon 350 bin lira para giriş işlemlerinin tespit edildiği, 'Btcktürk' isimli kripto para borsası hesabına 8 milyon 553 bin lira para girişinin tespit edildiği ortaya çıktı.

Diğer bir şüpheli olan Yunus Emre Ünal'dan elde edilen flash bellek incelendiğinde Thodex şirketinden Güven Özer'in hesabına 6 milyon 717 bin lira transfer edildiğinin anlaşılması ve her ne kadar şüpheli Güven Özer, kendi hesaplarını Faruk Fatih Özer'in kullandığını söylese de bu nedenlerden dolayı tutuklanmasına karar verdi.

KIZ KARDEŞTEN 125 MİLYONLUK PARA GİRİŞİ

Mahkeme kız kardeş Serap Özer'in de şirket çalışanlarının ifadelerinde şüphelinin söz konusu şirketin finans ve muhasebe bölümlerinde aktif rol oynadığını söylemeleri dikkat çekti. Şüphelinin 'Binance' isimli kripto para borsasına 2018-2021 yılları arasında toplamda 125 milyon 560 bin lira değerinde para girişi yaptığı saptandı.

Şüpheli her ne kadar söz konusu hesabın kendisine ait olmadığını söylese de aksinin ispat edilememesi nedenlerinden kaynaklı tutuklanmasına karar verildi.

Sonraki Haber