Terör propagandası yapmak isteyen Almanya'ya, Azerbaycan geri adım attırdı

Almanya'nın Bakü Büyükelçiliği tarafından düzenlenen bir film festivalinde, Almanya, terör örgütü PKK propagandası yapmaya kalkıştı. Bu skandal propaganda girişimine büyük tepki gösteren Azerbaycan makamları ve halkı, Almanya Büyükelçiliği önünde protesto düzenleyerek Almanya'ya geri adım attırdı.

Son Güncelleme:

Ellerinde terör örgütü PKK karşıtı afişleriyle yüksek sesle terörü lanetlediler, güçlü tepkileri Almanya'nın film festivali adı altında yapmaya çalıştığı terör propagandasını engelledi.

Almanya'nın Bakü büyükelçiliği tarafından düzenlenen film festivali takvimindeki bir film dikkat çekti, 2020 Almanya yapımı olan Sısters Apart filmi Almanya'dan Irak'a gidip terör örgütü PKK'ya katılan bir kadını anlatıyor. 

Almanya Büyükelçiliği festivalde terör örgütü PKK propagandası yapmaya kalkıştı, Almanya'nın bu teşebbüsü üzerine Azerbaycan makamları ve Azerbaycan halkı, dost ve kardeş ülke Türkiye'nin düşmanı olan PKK sempatizanı filmin festival programından çıkarılması için harekete geçti, Almanya'nın Bakü Büyükelçiliği önünde toplanan kalabalık PKK aleyhine sloganlar atarken, Türkiye ile Azerbaycan dostluğuna da dikkat çektiler.

Azerbaycan makamları PKK propagandası film nedeniyle Almanya'ya büyük tepki gösterdi.

Azerbaycan makamlarından yapılan açıklamada da "Azerbaycan ile kardeşlik ilişkisi içinde olan Türkiye aleyhine yapılmış bir filmin Azerbaycan'ın hiçbir yerinde gösterilmesi kabul edilemez" denildi.

Almanya Büyükelçiliği Azerbaycan’da film festivali adı altında terör propagandası yapmaya kalkması üzerine Azerbaycan’dan gelen sert tepki ile skandal girişim engellendi,
Almanya Büyükelçiği geri adım atmak zorunda kaldı.

Terör örgütü PKK propagandası olan filmi festival programından çıkarıldı.

Almanya'nın Bakü Büyükelçiliği önündeki protesto ve Almanya'nın geri atmasıyla sonuçlanan tepki ile Türkiye-Azerbaycan dostluğu bir kez daha tüm dünyaya gösterilmiş oldu.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber