Temmuz dönemi zam farklarının yatacağı tarih belli oldu

Yılın ikinci yarısında geçerli olan emekli maaş farkları belli oldu. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı emekli maaş farkının yatacağı tarihe çevrildi. Peki maaş farkları ne zaman yatacak? Detaylar haberimizde...

Son Güncelleme:

Emeklilerin gözü kulağı, emekli maaş farkının yatacağı tarihe çevrildi. Peki hangi emekli ne kadar maaş alacak? Maaş farkları ne zaman yatacak?

Emekli maaşları yüzde 24.73 oranında zamlandı. Bu zam oranı 6 aylık enflasyona göre hesaplandı. Bu yüzde 24.73'lük zam gelse bile bazı vatandaşların maaşları 12 bin 500 liranın altında kaldı. Eksik tutar ise devlet desteği ile sağlandı.

Kök maaşı 7 bin 500 lira olan bir vatandaşı düşünelim, buna yüzde 24.74 eklediğimizde 9 bin 354 lira oluyor. Tabii ki, 12 bin 500 liranın 3 bin 145 lira zam farkı bu hafta içinde hesaplara yatacak.

Peki, farklar emeklilere ne zaman yatacak?

Meclisten çıkan yasa, Cumhurbaşkanının onayı ile bu hafta hesaplara yatacak.

Adliye çıkışı iki taraf arasında kavga Yer Sivas: Yolda gördüğü tilkiyi elleriyle besledi Şarampole yuvarlanan minibüsteki minik kazazedeye özel ilgi Giresun'da denizde korkutan hortum! Yer Erzurum: Mağazadan çanta hırsızlığı kamerada Yaz bitti, Erciyes'te mevsimin ilk karı görüldü