Tel Abyad'da bombalı terör saldırısı

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde yer alan Tel Abyad'da bir pazar yerine terör örgütü üyelerince düzenlenen bombalı saldırıda ilk verilere göre 13 sivil hayatını kaybetti, 20 civarında sivil yaralandı.

Son Güncelleme:

Suriye’nin Tel Abyad kentinde terör örgütü PYD/YPG'nin pazar yerine bombalı araçla düzenledikleri saldırıda ölü sayısı 13'e yükseldi. Patlamada çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Yaralılar, bölgeye giden 112 acil servis ekiplerince ambulanslarla Akçakale Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

 ÇAVUŞOĞLU: HAİN SALDIRI HAREKATIN DOĞRU VE YERİNDE OLDUĞUNUN GÖSTERGESİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Tel Abyad’da onlarca masumu hedef alan saldırı terör örgütü YPG‘ye kol kanat geren, onu masum gösterenlere ibret olsun. Bu hain saldırı, Barış Pınarıharekatı’nın ne kadar doğru ve yerinde olduğunun en büyük göstergesidir."

İBRAHİM KALIN: MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRECEK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Tel Abyad’daki saldırıya ilişkin "Pazar yerine yapılan ve sivilleri hedef alan saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı. Bu saldırı, YPG terör örgütünün gerçek ve kanlı yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Türkiye, terörün her türüne karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" dedi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;

Barış Pınarı Harekât Bölgesinde Telabyad merkezinde herşeyin güzelleştiği, normalleştiği bir ortamda, buna tahammül edemeyen PKK / YPG’li alçaklar tarafından Telabyad merkezinde masum insanların alışveriş yaptığı pazar yerinde, bir bombalı aracın patlatılması sonucunda ilk verilere göre 13 sivil hayatını kaybetmiş, 20 civarında sivil yaralanmıştır.

Barış Pınarı Harekâtı neticesinde evlerine ve topraklarına geri dönebilen Tel Abyadlı masum sivillere yönelik bombalı terör saldırısı yapan eli kanlı PKK/YPG’li teröristlerin bu insanlık dışı saldırısını en sert şekilde kınıyor ve tüm ülkeleri bu acımasız terör örgütüne karşı tavır almaya davet ediyoruz.

Saldırıda hayatını kaybeden Suriyeli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.


 

Terör örgütü YPG/PKK, örgütün Barış Pınarı Harekatı bölgesinden çekilmesine ilişkin Türkiye ile ABD arasında 17 Ekim'de varılan mutabakata rağmen, Tel Abyad ve Rasulayn ilçeleri ile çevrelerinde saldırılarını sürdürüyor. 

YPG/PKK, Tel Abyad ve Rasulayn'da çok sayıda bombalı araç saldırısı düzenlemişti. 

Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Tel Abyad ilçesi 13 Ekim'de YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarılmıştı.


Sonraki Haber