TBMM Başkanı Kurtulmuş: 82 Anayasası'ndan kurtulma vakti geldi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "82 Anayasası'nın birçok siyasal ve toplumsal sorunların kaynağında büyük payı olduğunu hepimiz biliyoruz. Artık Türkiye'nin darbelerin ürünü olan bu anayasadan kurtulma vakti gelmiştir" dedi.

Son Güncelleme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Programı'nda konuştu. Kurtulmuş, yeni bir anayasanın devlet ve millet kaynaşmasının tam anlamıyla sağlanması için zaruri olduğunun altını çizdi.

Üniversitelere yeni anayasa çalışmalarına katılma çağrısı yapan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

82 Anayasası'nın birçok siyasal ve toplumsal sorunların kaynağında büyük payı olduğunu hepimiz biliyoruz. Artık Türkiye'nin darbelerin ürünü olan bu anayasadan kurtulma vakti gelmiştir.

Darbeci ruh anayasada hala gizli. Sadece metin değişmesi yetmez. Demokrasinin en büyük düşmanı imtiyaz ve istisnalardır. Bu anayasa yapım sürecinde imtiyaz ve istisnaların ortadan kaldırılması, demokratik kurumların millet anlayışı içerisinde yeniden gözden geçirilmesi demektir. Bu parlamento anayasa yapma yetkisine sahiptir gücüne sahiptir.

Adalet özgürlük demokrasi üçgeninde Türkiye’nin gelişmesi, Türkiye’nin çevresel tehditlere karşı daha güçlü olması, devleti ve millet kaynaşması tam manasıyla sağlanabilmesi için de zaruri olan bir adımdır. bunun için özellikle sizleri, üniversitelerimizi bu süreçte yeni anayasanın yapılabilmesi için güçlü destek vermeye, bu konuda da çabalarınızı ortaya koymanızı sizlerden istirham ediyorum. 

Sonraki Haber