Tayfun Talipoğlu kimdir, mesleği nedir? Tayfun Talipoğlu neden, ne zaman öldü?

Televizyon programcılığı ve gazetecilik kimliğiyle bilinen Bam Teli'nin sunucusu Tayfun Talipoğlu, 5 yıl önce kaldırıldığı hastanede kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmişti. Peki, Tayfun Talipoğlu kimdir? İşte Tayfun Talipoğlu biyografisi...

Son Güncelleme:

2007'den beri UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi olan ve yıllardır da sunduğu 'Bam Teli' programı ile tanımış olduğumuz ünlü gazeteci Tayfun Talipoğlu İzmir’deki evinde fenalaşıp Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Talipoğlu, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 55 yaşında 21 Mart 2017 tarihinde hayatını kaybetti. Ölüm tarihinde anılan usta gazeteci hayatı ile merak konusu olmuş durumda. İşte merak edilenleriyle Tayfun Talipoğlu...

TAYFUN TALİPOĞLU KİMDİR?

1962 yılında Kars’ta dünyaya gelen Tayfun Talipoğlu İlkokulu Malatya Şeker İlkokulu ve Eskişehir Yunus Emre İlkokulu’nda okudu. Ortaokulu Eskişehir’de, liseyi ise Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1983 senesinde mezun oldu.

Siyasi görüşleri sebebiyle kaymakam yapılmadı ve bu süreçte de kargoculuk, Ankara düğün salonlarında ve pavyonlarında orkestra solistliği gibi pek çok değişik işte bulundu. Milliyet Gazetesi’nde muhabir olarak giriş yaptığı gazetecilik yaşamına önce Star1’de, sonra ATV’de haber muhabiri olarak devam etti.

TAYFUN TALİPOĞLU EVLİ Mİ?

1995 senesinden itibaren önce ATV’de, 1999’dan beri de NTV’de Bam Teli programını hazırlayıp sunarak mesleğini sürdürdü. Takvim, Yeni Yüzyıl, Cumhuriyet gazetelerinde köşe yazarlığı da gerçekleştiren Talipoğlu evli ve bir çocuk babasıdır.

TAYFUN TALİPOĞLU ESERLERİ

Benim Yolum, Ne Çoktular Ne Kadar Çocuktular, Eskiyen Yüzümün Yeni Gülümseyişi, Çoluk Çocuk Yazıları, Eşekle Gelen Aydınlık yayınlanmış kitaplarıdır. Seyyah ve Bam Teli Yol Müzikleri adlı şiir ve türkü kasetleri de vardır.

TAYFUN TALİPOĞLU SİYASETE GİRDİ Mİ?

Haziran 2008’den itibaren TRT-1 de Bam Teli programının yanı sıra Nasılsınız isimli bir tartışma programı da bulunur. Aynı zamanda Ekim 2007 tarihinden itibaren UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi’ydi. Tayfun Talipoğlu 2015 Genel Seçimleri’nde CHP’nin 5. sıradan Aydın Milletvekili adayıydı.

ÜNLÜ GAZETECİ TAYFUN TALİPOĞLU NEDEN ÖLDÜ?

Babasının ölümüyle ilgili konuşan Tayfun Talipoğlu'nun oğlu Candaş Talipoğlu “Bu geçirdiği üçüncü kalp kriziydi. Daha önce de bu tarz rahatsızlığı olmuştu. Stent takılmıştı. Herhalde yakın aralıklarla üst üste gelince bu sefer bünyesi dayanamadı” dedi. Talipoğlu “Yol hikaye kitabını yeni çıkarmıştı, çok istiyordu. Bu hafta içinde ya da hafta sonu için albüm çıkarmak istiyordu. Kendisinin görmesi kısmet olmadı” diye konuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber