Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" ile "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesini yayınladı. Gıdanın kalitesi ile oynayan ve maliyeti düşürmek için insan sağlığına zararlı maddeler katan firmalar ifşa olmaya devam ediyor. Son olarak peynir ve tereyağında hile yapan firmaları da bakanlık açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" ile "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesi 17 Ekim tarihinde güncellendi. Böylece Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar listesine 47 ürün ellenerek sayı 662'ye çıkartıldı.İŞTE TESPİT EDİLEN HİLELER Bakanlığın yayınladığı son listede ise ağırlıklı olarak peynir, süt ürünleri ve bitkisel yağlara yer verildi. Sucukta, sulu köfte ve mantı harcında kanatlı et ve sakatat taşlık tespiti, kaşarda yüzde yağ oranının düşük olması, bitkisel yağ tespiti, natamisin tespiti, eritme peynirinde nişasta kullanımı, mantı harcından sakatat tespiti, manda sütünde manda sütünün çıkmaması, pide harcında sakatat kalp tespiti, kuzu kuş başında kanatlı et tespiti, dana kıymalı iç harçta kanatlı ve sakatat tespiti, macunlarda ilaç etken maddesi tespiti, toz biberde gıdada kullanımına izin verilmeyen boya tespiti, yağlarda ömrü uzatan ancak insan sağlığına zararlı natamisin tespiti ve zeytinyağlarda, tohum yağları tespiti.