Suriyeli minik göçmenin ağır yükü

Türkiye'nin Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere sınır kapılarının açılacağı haberlerinin ardından binlerce mülteci Edirne'ye doğru hareket etti. İdlib'den ailesi ile yola çıkan minik Necla, annesinin yanında düşe kalka bebek bezini taşımaya çalıştı

Son Güncelleme:

Pazarkule-Kastanies sınır kapısında bulunan 'tampon' bölgede, annesi ile birlikte aldıkları bebek bezlerini, biber gazı ve silah sesleri arasında düşe kalka yürüyerek kendi yükünü taşımaya çalışan 2 yaşındaki Suriyeli minik Necla'nın görüntüsü izleyenlerin yüreklerini sızlattı.

Günlerdir Pazarkule tampon bölgedeki Yunanistan sınır kapısında bekleyişlerini sürdüren sığınmacıların içinde bulunduğu zorlu şartlardan en çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor.

25 yaşındaki Suriyeli Safa, Almanya'ya gitmek istediğini dile getirerek, "Yağmur yağıyor ve çocuklarımız hastalanıyor. Kendinizi bizim yerimize koyun. Hangi kadın 4 aylık bebeğiyle soğukta, yağmurda kalmak ister? Bize yardım edin." dedi.

Afganistan'dan gelen ve Avrupa'da yaşamak isteyen 34 yaşındaki Meryem, ülkesinde okumaya izin verilmediğini belirterek, "Çocuklarımın okumasını istiyorum. Biz okuyamadık, çocuklarım bizim gibi olmasın." diye konuştu. 

30 yaşındaki Afgan Vasgul Kerimi, Almanya'ya gitmek istediğini, hayalinin kendisi ve çocuğu için güzel bir hayat olduğunu söyledi. 

Kerimi, Almanya'daki kadınların kendisini anlamasını isterken, "Çocuklarımın da benim de sizler gibi haklara sahip olmasını istiyorum, yaşamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Afganistan'dan gelen 23 yaşındaki Mahsa, Almanya, Fransa gibi bir Avrupa ülkesinde yaşamak istediğini belirterek, Avrupa'daki kadınlara seslendi.

Kendi ülkesinde savaş olduğunu dile getiren Mahsa, "Çocuklarım ve kendim için normal bir yaşam istiyorum. Sizin çocuklarınız gibi benim çocuklarımın da okumasını istiyorum. Bizim hayatımız çok zor geçiyor. Kadınların benim durumumu anlamasını ve bana yardım etmesini istiyorum. Dünyadaki hakkımız bu değil." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber