Stokçuluk yasası geliyor: Teklifle birlikte stok yapanlara hapis cezası arttırılacak

Stokçulukla mücadele kapsamında alınan tedbirler devam ediyor, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, teklifin Meclis'e bu ay sunulacağını açıkladı. Bozdağ, stokçulara verilecek cezaların, tutuklamayı da içerecek şekilde 1 yıldan 3 yıla çıkarılacağını söyledi.

Son Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı denetimleri sürdürürken adalet bakanlığı stokçuluk yapanların cezalarını artıracak bir teklif hazırladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, hazırlanan düzenlemede sona gelindiğini yasa teklifinin bu ay Meclis'e sunulacağını söyledi. Stokçuluk yapanlara hapis cezası uygulanacak.

BAKAN BOZDAĞ'IN AÇIKLAMALARI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara’da hakim ve savcı yardımcılığı ile stokçulukla ilgili cezaların artırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Bozdağ, stokçulara verilecek cezaların, tutuklamayı da içerecek şekilde 1 yıldan 3 yıla çıkarılacağını açıkladı.

Fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele konusunda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ, "Stokçulukla ilgili cezaların hem alt hem de üst sınırı artırılmaktadır. Şartlar oluştuğunda tutukluluk ihtimali de mümkün olabilecektir. Haksız kazanç peşinde koşanlar cezalandırılacak. Ayrıca gayrimenkul alım ve satım işlemlerini noterliklerde de yapılmasına imkan sağlayacağız." dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Bir anda patlayarak alev aldı: O anlar kamerada Sinoplu esnaf pankartla duyurdu: "Asıl tatil bizim hakkımız" Sahile dökülen kum zabıtayı harekete geçirdi: En üst limitten ceza Havada ters akıma kapılan paraşütçü korkuttu: O anlar kamerada Sivas'ta korkutan anlar: Eve yıldırım isabet etti Yılanı ağıyla oynatan örümceğin görüntüsü şaşırtıyor