Sosyal yardım başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

Ülkemizde binlerce kişinin ekonomik durumu kötü ve bu vatandaşlar da sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak ediyor. Peki, sosyal yardım başvurusu nereye yapılır? e-Devlet'ten sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?

Son Güncelleme:

Ülkemizde en çok kullanılan e hizmetlerden birisi 2008 senesinde vatandaşın kullanımına sunulan e-Devlet kapısı. e-Devlet kapısının çeşitli devlet birimleri ile iş birliği neticesinde kurumlara giderek yapılabilen işlemler internet üzerinden de rahat bir şekilde yapılabiliyor. Eskiden uzun zaman alan pek çok sorgulama işlemi e-Devlet ile birlikte hızlı bir şekilde sonuçlanırken vatandaşlar da zamandan tasarruf sağlıyor. Bu işlemlerden en çok merak edileniyse sosyal yardım başvurusu yapan vatandaşların sorgulamış olduğu sosyal yardım başvurusu işlemi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sunmuş olduğu bu hizmet vatandaşlar tarafından en çok aratılan başlıklardan birisi durumda. Sosyal yardım başvurusunun nereden yapıldığına ve e-Devlet'ten sosyal yardım başvurusu yapma işlemlerine yönelik tüm merak edilenlere içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Ülkemizde çeşitli durumlardan ötürü ekonomik olarak kendisini ve ailesini geçindiremeyecek bir halde olan pek çok vatandaş bulunuyor. Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekonomik durumu kötü olan pek çok vatandaşa çeşitli başlıklar dahilinde maddi yardımlar gerçekleştiriyor. Vatandaşlar söz konusu bu sosyal yardım başvurusunu nereden yapacağını merak edip araştırıyor. Sosyal yardım başvurusunu e-Devlet kapısına girerek bir kaç adımı gerçekleştirerek yapabilirsiniz. e-Devlet'ten sosyal yardım başvurusu yapmak için şu adımlar gereklidir;

- İlk iş olarak internet tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açın.

- Sonrasında karşınıza çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız yapınız,

- Söz konusu kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girmenizin ardından 'Giriş' butonuna basın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın olan PTT şubesine ulaşarak bir e-Devlet şifresi elde edebilirsiniz.)

- Yukarıdaki işlemi gerçekleştirdikten sonra karşınıza açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde yer alan arama butonuna tıklayarak ilgili alana 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı)' ifadesini yazıp arama işlemini sürdürün.

- Karşınıza gelen sayfada alakalı alanın sağ üst bölgesinde yer alan yeni başvuru yazısına tıklayın.

- Karşınıza çıkan bilgilendirme metinini okumanızın ardından yazının hemen alt tarafında kalan 'Okudum ve kabul ediyorum' yazısını işaretleyerek aşağı tarafta kalan 'Başvur' butonuna tıklayın. Anlatıldığı şekilde sosyal yardım başvurunuzu yerine getirmiş olursunuz.

Sonraki Haber