Miçotakis: Amacımız Türkiye'ye karşı avantaj sağlamak

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'dan aldıkları mektupla ülkesinin F-35 satın alma yoluna girdiğini duyurdu. Türkiye ile ilgili de konuşan Miçotakis " Türkiye ile son aylarda oluşan güzel iklimi korumalıyız" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme:

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'dan aldıkları mektupla ülkesinin F-35 satın alma yoluna girdiğini duyurdu. Miçotakis "ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Yunanistan'a F-35 ve Amerikan teçhizat satışına ilişkin onay mektubu Washington ile ilişkilerimizdeki stratejik derinliğin en iyi kanıtı. ABD, Yunanistan'ın rolünü bir istikrar faktörü olarak görüyor. Amacımız Türkiye'ye karşı niteliksel avantaj sağlamaktır" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Miçotakis açıklamasında "Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerdeki normalleşmenin sürdürülmesi önemli ama, sürecin türbülanssız olmasını bekleyemeyiz. Yunanistan-Türkiye yakınlaşmasının aksamadan ilerleyeceğine inanan herkesin gerçeklikten ve zamandan kopuk olduğunu söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber