Suriye'de 5,2 büyüklüğünde deprem! Hatay ve Gaziantep’ten de hissedildi

AFAD verilerine göre Suriye’nin Hama bölgesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Kilis, Hatay ve Gaziantep'ten de hissedildi

Son Güncelleme:

AFAD verilerine göre Suriye’nin Hama bölgesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 16.15'de meydana gelen depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. Deprem Kilis, Hatay ve Gaziantep'ten de hissedildi.

ART ARDA DEPREMLER

5,2'lik depremin ardından aynı bölgede 3 dakika arayla 4,2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

HATAY VALİLİĞİ'NDEN DEPREM AÇIKLAMASI

Hatay Valiliği depremle ilgili herhangi bir olumsuz durumun kendilerine intikal etmediğini belirterek, “AFAD Başkanlığı Deprem Daire Başkanlığı'ndan alınan bilgi doğrultusunda yakın zamanlı Hama (Suriye) merkezli iki deprem meydana gelmiştir. Saat 13.15'te 5.2 büyüklüğünde, saat 13.18'te ise 4.2 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum olmayıp 112 Acil Çağrı Merkezine herhangi bir ihbar gelmemiştir. Tedbir ve keşif amaçlı Yayladağı ve Altınözü ilçelerimize AFAD Arama Kurtarma ekibi yönlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.

NACİ GÖRÜR "DEPREM BEKİYORUZ"  DİYE UYARMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde de aynı bölgede meydana gelen sarsıntıya ilişkin deprem uzmanı Naci Görür  paylaşımında, “Suriye’de peş peşe deprem. İlki öncü diğer 5,5’lik ana deprem. Depremler Hatay’daki Ölü Deniz Fayı’nın devamı üzerinde ve Hama yakınlarında. Suriye’deki Ölü Deniz Fayı’nın Türkiye’deki devamı Arap Levhası üzerindeki faylar hariç kırıldı. Biz jeologlar buralarda deprem olabileceğini bekliyorduk. Ölü Deniz Fayı üzerinde Hatay civarında afete varabilecek bir hareket beklemiyoruz, endişe etmeyin, sevgiyle” ifadelerini kullanmıştı.

Sonraki Haber