Muharrem İnce'den hakkındaki iddialara flaş açıklama!

Muharrem İnce, yarın saat 13.00'te Yalova'daki evinde kamuoyunu bilgilendirmek için basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu

Son Güncelleme:

Gazeteci Rahmi Turan, Beştepe'de Cumhurbaşkanı ile görüştüğünü iddia ettiği CHP'li ismin Muharrem İnce olduğunu açıklamıştı. 

Turan, "Uzun bir süredir tedavim nedeniyle Londra'dayım. Yani ortadan kaybolduğum falan yok. Son 2 gündür tedavimin yoğunluğu nedeniyle Türkiye'de olan bitenle çok ilgilenemedim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini de şimdi sizden öğrendim… O zaman Saray'a yakın kaynağımın bana söylediği ismi sizin aracılığınızla açıklamak istiyorum. Kaynağımın bana söylediğine göre, Saray'da Erdoğan'la görüşen CHP'li isim Muharrem İnce'ymiş. Hatta kaynağım İnce'nin hangi araçla geldiğini, saat kaçta Saray'a girdiğini, kaçta çıktığını dakika dakika söyledi. Ben de gazetecilik refleksiyle aldığım bu önemli bilgiyi köşemde isim vermeden yazdım. Gelinen durum, bu ismi açıklamamı şart koştu. Ama önemli bir şeyi belirtmek istiyorum. Bu görüşme ve isimler, kaynağımın iddiası. Ben de bu önemli iddiayı Türkiye gündemine taşıdım. Bakalım taraflar şimdi ne diyecek…" demiş, ardından bir açıklama daha yaparak, "Gazeteci kaynağını açıklar mı? Bana o ismin Muharrem İnce olduğu söylendi, ben de gazetemde bu iddiayı yazdım. Olayın birinci elden tanığı değilim. Ben bu olayda taraf değilim, yanlış yaptıysam özür dilerim. Aynı bilgiler Uğur Dündar'a da gitmiş, o yazmamış. Ben kaynağa güvendiğim için inandım ve yazdım ama hata yapmışım, pişman oldum. Burada yanlış olan bir şey var. Muharrem İnce ve Cumhurbaşkanı haklıdır. Ben de bunu düzeltmek için gerekeni yapacağım, gazetemde yazacağım. Her insan hata yapar, ben de hata yaptım ve gerekeni yapacağım." ifadelerini kullanmıştı.

İNCE, YARIN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Muharrem İnce Twitter paylaşımıyla, "24 Kasım 2019 Pazar günü saat 13.00’de Yalova Merkez Elmalık Köyündeki evimde sürece ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek için isteyen gazetecinin istediği soruyu sorabileceği basın toplantısı düzenleyeceğim." açıklamasında bulundu. 

TALAT ATİLLA'DAN İLK AÇIKLAMA!

GÜRSEL TEKİN: GEREĞİ YAPILACAKTIR

Çıkan flaş haberlerin ardından Haber Global'e canlı telefon bağlantısında bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Talat Atilla'nın açıklamalarından sonra Sayın Genel Başkanımızı kim yanılttıysa bununla ilgili gereğini yapmalı. İsmail Küçükkaya'nın programını ben de izledim,  Sayın Genel Başkanımızın özellikle FOX'ta söylemiş olduğu 'bilemiyorum' açıklaması da var, gereği yapılacaktır kimse merak etmesin. 

Bugüne kadar CHP ile ilgili Saray ve Sayın Erdoğan'ın çok açık ifadeleri olduğunu biliyorsunuz, o da başka bir tartışmadır. Sayın Erdoğan'ın ifadesiyle CHP Genel Başkanı el değiştirmez. FETÖ yıkılana kadar muhalefet partilerinin nasıl dinlendiğini herkes biliyor. 

GAZETECİ YARKADAŞ'TAN HABER GLOBAL'E ÖZEL AÇIKLAMALAR

Gazeteci Barış Yarkadaş, Haber Global'e açıklamalarda bulundu. Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP'yi de hedef alan siyasi bir durumdur. Kaynak Talat Atilla'nın olduğu da ortaya çıktı. Gazeteci Talat Atilla kendisine bu yalan haberi veren her kimse derhal, gecikmeden açıklamalı ve kamuoyuyla paylaşmalıdır. Eğer bir haber yalan çıktıysa, gazeteciliğin kuralıdır, kaynağı açıklamalısınız.

Bu operasyonun yapılma sebebi çok açık. Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığına aday olmasının önü kesilmeye çalışılıyor. İnce'nin yarında evinde yapacağı basın toplantısında elde ettiği bilgileri basınla paylaşacağı görülüyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de ivedi bir komisyon kurdurarak derhal sorumluları partiden ihraç etmesi gerekir. Parti içinde sıkıntıları sona erdirecek adım atması gerekir. Şu açık ki bu operasyon CHP'nin hem siyasi kimliğine hem Kılıçdaroğlu'nun itibarın hedeflemiş hem de Muharrem İnce'nin adaylığının önünüs kesilmesi hedeflenmiştir. Türkiye'de siyaset ne yazı ki kirli yapılıyor. CHP bu yükle yaşayamaz, bu yükü taşıyamaz. 

Bu bilgi parti içinden Talat Atilla'ya verilmişse, o kişi partiden atılmalı. Hakaret ve iftira suçu işlediyse yargıya gidilmeli. Bu mesela illa yargıya taşınacaktır. Yargıya taşınmadan adım atılamaz zaten. Şaibenin altından kalkamaz parti. 

İSMAİL SAYMAZ: TALAT ATİLLA ARTIK GAZETECİ DEĞİLDİR!

Saymaz, "Talat Atilla bir gazeteci olarak eline gelen bilgiyi doğrultmalı, kendi sitesinden bunları yazmalıydı. Basit, Muharrem İnce'yi aramalıydı, ama Kemal Kılıçdaroğlu'nu aramış. Ben bir şekilde doğrulattım diyor. Kılıçdaroğlu'nun kendisine mi sormuş, etrafına mı sormuş. Bu haberin tek bir doğrulanma kaynağı var, İnce'ye gidilip sorulmamış. Şayet haberde İnce'nin doğrulaması varsa, Cumhurbaşkanlığı aranır. Bu haberin dedidokudan başka yanı yoktur. Talat Atilla'ya bir haber değil, spekülasyonu ortaya atması için görev verilmiştir. Artık kendisi bir gazeteci değil, bir spekülasyonun aracısıdır. Sözcü gazetesi, Atatürkçüler için inandırıcı bir kaynaktır. Kılıçdaroğlu ne dedi, Sözcü gazetesi 'amiral gazetesidir' dedi, 1 gün sonra bunlar oldu. Bunlara tesadüf denilemez. Talat Atilla belli ki, bu haberin Sözcü'de çıkmasını istemiş, ama ilk günden haber patladı."

HADİ ÖZIŞIK: RAHMİ TURAN GAZETECİLİK GEÇMİŞİ ÇOK KİRLİ BİR İSİM

Gazeteci Hadi Özışık, canlı yayınla Haber Global'e bağlanarak, "Uğur Dündar aynı zamanda muhalif bir gazeteci ama haberin üstüne atlamıyor, şehvetine kapılmıyor. Önce Külliye'yi, sonra Muharrem İnce'yi arıyor ve bu haberin bir kumpas olduğunu anlıyor ve haberi yazmıyor. Bu haberin yalan çıktığını ve Dündar'ın yazdığını düşünsenize... Bir daha habercilik yapmazdı. Ama Rahmi Turan önüne gelen haberi, hastayım demesine rağmen, hemen yapıştırıyor, 'işimden olacağım' diyor. 'Külliye'ye yakın bir kaynağım' diyor ilk ifadesinde. Dün akşam ben 'Külliye'ye yakın demedim' diyor, yalan. Kaynağımı açıklamam' diyor sonrasında. Haberin öznesi iki kişi olayla ilgili açıklama yapıyor. Cumhurbaşkanı ve Muharrem İnce. Ama Rahmi Turan kaynağını açıklamıyor. Almış bilgiyi, 'ben telefonu açtım, Muharrem İnce'ye ulaşamadım' diyor. Hayır, 30 saniyede ulaşılabilirdi. 30 yıl gazetecilik yapmış biri için bu inandırıcı mı? Rahmi Turan, gazetecilik geçmişi çok kirli bir isim. Tan Gazetesi'ndeki 'sakallı bebek' haberini hatırlayalım. Kendisi gazeteciliğin yüz karası haline gelmiş. Uğur Dündar olsaydı toplumun içine çıkmazdı.

Talat Atilla madem kaynağına güvendi, o haberi kendi yapacak, etkisini kendi sitesinde gösterecekti. Gazeteciliğini biliyoruz. Kendi sitesinde yazmış olsaydı, en az Sözcü Gazetesi kadar ses getirirdi, ama neden Rahmi Turan'a servis etti, anlamıyoruz. O kaynak net bir şekilde ortaya çıkar."

MUHARREM İNCE'DEN TURAN'IN İDDİALARINA YANIT

Muharrem İnce ise hakkında çıkan iddialara; 

"Daha ilk günden Rahmi Turan'ın dile getirdiği iddiaların merkezine benim adımın oturtulacağını bana gelen bilgiler doğrultusunda tahmin etmiştim. Bunun benim üzerimden parti içi muhalefete yönelik bir operasyon olduğunu ve bunun Genel Merkezin mutfağında bir çete tarafından pişirildiğini biliyordum. Tahminlerimde yanılmadım. İddiaların benimle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur, olamaz. Bu bana, benim üzerimden parti içi muhalefete yönelik şerefsizce bir saldırıdır. Bu şerefsiz, onurdan insanlıktan nasip alamamış kalemşörle ve kaynağım dediği saray soytarısıyla mutlaka yargı önünde hesaplaşacağız. 

Bu iş elbette sadece yargıyla sınırlı kalmayacaktır. Siyaseten bu operasyonun parçası olan ve Cumhurbaşkanlığı seçim akşamından bu yana şahsıma yönelik kampanya yürütenlerle de hesaplaşmamız kamuoyunun huzurunda devam edecektir. Şundan herkes emin olsun ki kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır.  

Ben kendimin ne olduğunu biliyorum. Madem ismimi ortaya attınız elinizdeki belgeleri de tüm Türkiye ile paylaşmanızı bekliyorum. Bu konu artık benim için siyasi bir konu olmanın çok ötesine geçmiş bulunmaktadır. CHP yönetimi bu saatten sonra konuyu geçiştiremez. Bu konuyla ilgili benim üzerimden mutlaka bir disiplin soruşturmasını da başlatmalıdır. Ya da taraf olarak konuyu yargıya taşıyıp kendi duruşunu göstermelidir." şeklinde yanıt vermişti. 


Sonraki Haber