Son Dakika! MSB duyurdu! Zeytin Dalı harekatı bölgesindeki üsse saldırı! 2 şehit

MSB'den yapılan açıklamada "Zeytin Dalı Harekâtı bölgesinde bir üs bölgemize 07 Nisan 2021 tarihinde terör örgütü mensuplarınca tanksavar silahı ile yapılan taciz atışı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur" denildi.

Son Güncelleme:

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Zeytin Dalı Harekâtı bölgesinde bir üs bölgemize 07 Nisan 2021 tarihinde terör örgütü mensuplarınca tanksavar silahı ile yapılan taciz atışı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Meşru müdafaa hakkı çerçevesinde tespit edilen hedefler ateş altına alınarak ilk belirlemelere göre en az 3 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

KAHRAMANMARAŞ’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Suriye’nin Tel Rıfat kırsalında PKK/PYD terör örgütü tarafından Suriye’deki TSK unsurlarına havanlı saldırı düzenlendi. Havan saldırısında şehit olan iki askerden biri olan Kahramanmaraşlı Uzman Çavuş Ahmet Akdal'ın Onikişbuat ilçesi Yunus Emre Mahallesi’ndeki yakınlarına acı haberi askeri yetkililer verdi. Şehidin yakınları haber sonrası gözyaşlarına boğulurken, baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin evli olduğu ve çocuğunun olmadığı öğrenildi.

BURSA'DA ŞEHİT ATEŞİ

Afrin bölgesinde PKK/YPG terör örgütü tarafından Zeytin Dalı Harekat bölgesinde gerçekleştirilen hain saldırı sonucu 2 asker şehit oldu. Şehit askerlerden Uzman Çavuş Gökhan Çakır’ın İnegöl'deki ailesine acı haber yetkililer tarafından verildi. Baba Hasan Çakır aldığı haberle gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra acı haber köyde olan anne Saniye Çakır’a verildi. Protokol üyeleri şehit ailesini köyden alıp tekrar ikamet ettikleri eve geldi. Şehit haberini duyanlar ise şehidin evinin önüne akın etti. Şehidin babası Hasan Çakır başsağlığına gelenlere sarılarak, “Ben şehit babası oldum vatan sağ olsun” dedi.

Nikah kıydı ama düğünü yapamadı

Şehit Uzman Çavuş Gökhan Çakır'ın 2 ay önce pandemi nedeniyle nikah kıydığı düğününü ertelediği öğrenildi. Şehidin eşi ise Balıkesir'de babasının evinde olduğu acı haberi burada aldığı ve İnegöl'e gelmek için yola çıktığı öğrenildi. Şehit Gökhan Çakır'ın cenazesinin yarın İnegöl'e getirilmesi bekleniyor.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

Çelik açıklamasında "Zeytin Dalı Harekât bölgesinde, PKK/YPG terör örgütünün saldırısında şehit olan 2 Kahraman askerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Teröristlere bu saldırıların bedelini ödetmeye devam edeceğiz. Terör asla başarılı olamayacak." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber