Son dakika Meteoroloji'den bir 'sağanak yağış' uyarısı daha! Yeni raporda 24 il için 'sarı kodlu' uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, sağanak yağışlar hafta sonuna etkisini yurt genelinde göstermeye devam edecek. Öte yandan meteoroloji, yarın (14 Haziran Salı) için 24 ile 'sarı kodlu' uyarı verdi.

Son Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 5 günlük güncel hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurt genelinde sağanak yağışlar etkisini göstermeye devam edecek. Ankara, Adana, Osmaniye illeri başta olmak üzere yurdun birçok bölgesinde can kayıplarına ve maddi hasara neden olan sağanak yağışlar hafta sonuna kadar etkisini sürdürecek. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyrettiği yurtta, bir süre daha yükselmesi beklenmiyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni yayımlanan raporda yarın (14 Haziran Salı) için 24 ile 'sarı kodlu' uyarı verildi. Sağanak yağışların devam edeceği illerde vatandaşlar, Valilikler, Meteoroloji Genel Müdürlükleri ve yetkili kurumlarca peş peşe uyarıldı. Özellikle yarın yurdun birçok bölgesinde kuvvetli bir şekilde etkisini göstermesi beklenen sağanak yağışın başkentte yeniden sel ve su baskınlarına neden olabileceği öngörülüyor. Uzmanlar, vatandaşları tedbir almaları ve su baskınlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji'nin 'sarı kodlu' uyarı yayımladığı iller şu şekilde: Antalya, Bingöl, Erzincan, Giresun, Kayseri, Konya, Nevşehir, Ordu, Sivas, Trabzon, Yozgat, Bayburt, Artvin, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Kırşehir, Malatya, Niğde, Rize, Tokat, Tunceli, Aksaray, Karaman.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber