İstanbul, Ankara, İzmir için sis ve don uyarısı

Meteoroloji, 20 Şubat hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre yurt geneline etkili olan soğuk hava bazı illerde yerini sis ve pusa bırakacak. Bazı illerde ise kuvvetli sağanak ve kar yağışı bekleniyor. İşte il il hava durumu

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Ülkemizin kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyılarının doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in ve Doğu Anadolu'nun doğusunun yüksek ve karla kaplı kesimlerinde ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. İç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üstünde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR
ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.