Meteoroloji saat verdi! İstanbul için kar alarmı

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, Güney ve doğusu ile Tekirdağ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğusunun yüksekleri ile Balıkesir'in kuzeyi ve Çanakkale'nin doğusunda yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların yağmur ve karlakarışık yağmur yükseklerinde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Avrupa yakasının batı kesimleri karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

KOCAELİ °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karlakarışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yükseklerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

TEKİRDAĞ °C, 2°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

AKOM açıklamasında, soğuk ve yağıştan başta İstanbul olmak üzere Marmara bölgesinin etkileneceği belirtildi. Açıklamada, geçtiğimiz hafta gözlenen yağışların kentin kuzey kesimleri ile yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve zaman zaman kar şeklinde etkilemesinin beklendiği belirtildi.

İstanbul Valiliği, sosyal medya paylaşımında İstanbul'u vuracak fırtınaya karşı uyarıda bulundu. Meteoroloji'den alınan bilgilere göre yapılan uyarıda "İstanbul'da rüzgarın, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor." ifadeleri kullanıldı.