Son dakika! Malatya’da bina çöktü, enkaz altında kalanlar var

Malatya’da henüz belirleyemeyen nedenden dolayı bir bina çöktü. Arama kurtarma yapılan binadan 13 kişinin yaralı olarak çıkarıldığı, çalışmaların sürdüğü belirtiliyor. Malatya Valisi binada 20 kişinin bulunduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Son Güncelleme:

Malatya'da bir binada meydana gelen göçüğün ardından arama kurtarma çalışması başlatıldı. Merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan ve 2 katlı olduğu değerlendirilen bir binada henüz bilinmeyen bir nedenle göçük meydana geldi. Giriş katında dükkanların bulunduğu binanın çevresinde güvenlik önlemi alındı.

13 KİŞİ YARALI KURTARILDI

Bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları sırasında 13 kişi, enkazdan yaralı kurtarıldı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre enkaz altından yaralı olarak çıkarılanların sayısı 13'e yükseldi. 

VALİ: ENKAZ ALTINDAN SESLER ALIYORUZ

Malatya Valisi Aydın Baruş, çöken binayla ilgili açıklamalarda bulundu. Baruş, şu ana kadar 13 vatandaşın kurtarıldığını, 2 kişinin de kendi çabasıyla kurtulduğunu ifade etti. Baruş, hayati tehlikesi olan kimsenin olmadığını söyledi.

Vali Baruş'un açıklamaları şöyle:

“Şu ana kadar enkaz altından 13 vatandaşımız yaralı olarak çıkartıldı. Yaralılardan 2’sinin yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Ama hayati tehlikeleri yok. 3 kişi de kendi imkanlarıyla kurtulmuş. Bina çevre ve şehircilikten herhangi bir hasar tespiti yok. Depremde ağır bir hasarı yok. Üstünde durduğumuz bir tadilat ihtimali gelen bilgiler o yöndedir. Görgü tanıklarının bilgilerine göre içeride çok fazla vatandaş yok. Ama çalışmalar devam ediyor. Ekiplerimiz bir kişinin sesinin duyulduğu ve enkaz altındakilere ulaşılmaya çalışıldığını aktardı” 

ALTI RESTORAN, ÜSTÜ KIRAATHANE

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mikail Pelik, Haber Global'de yaptığı açıklamada, binanın alt katının restoran olduğunu üstünün ise bir kıraathane olduğunu söyledi. 

"BİR TADİLAT OLDUĞUNU SÖYLEDİLER"

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Haber Global'de yaptığı açıklamada, "Bir tadilat vardı. Oradaki arkadaşlar bana bilgi verdiler. Oradaki restoran ile pide fırınında tadilat yapıldığını söylediler" dedi. Kahtalı, binanın 50 yıllık olduğunu aktardı.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI: YAN BİNALARDAN DA SES GELİYOR DEDİLER

Görgü tanığı Yunus Emre Topal, Haber Global'de yaptığı açıklamada, "Bir dakika falan sürmedi, bir ses geldi, dönerken binanın tamamen çöküp toz halinde olduğunu gördük. Bir vatandaş çıkarabildik. Elektriği doğalgazı kestiler. Yan binalardan ses geliyor denilince, o binalar da boşaltıldı" dedi. 

Binanın yıkılmadan önceki hali

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Malatya'da meydana gelen göçükle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Malatya’da bir binada meydana gelen göçük nedeniyle oluşan enkaz sonrası arama-kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Devletimiz tüm imkanlarıyla ve kurumlarıyla bölgededir. Göçükten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Duamız, kalbimiz Malatyalı kardeşlerimizle…"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Malatya'da bir binada meydana gelen göçükle ilgili yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Malatya merkezde bir binanın çökmesi sebebiyle 13 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Olay yerinde 28 ambulans ve 2 UMKE ekibi görevlendirilmiştir. Geçmiş olsun Malatya. Yanınızdayız."

Kaynak: İHA

Sonraki Haber