This browser does not support the video element.

Kılıçdaroğlu'dan hükümete Ukrayna tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ukrayna konusunda TBMM'nin devre dışı bırakıldığını söyleyerek, "Parti sözcüleri elbette açıklama yapar ama devlet adına açıklama yapıyor" dedi.

Son Güncelleme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

Devletin bütün kurumlarını bir kişinin iki dudağına teslim ederseniz gelinen tablo bu olur. Burnumuzun dibinde savaş var, en çok etkilenenlerden birisiyiz, güvenlik zirvesi toplayacaksın, TBMM'yi tamamen devre dışı bırakacaksın, oturacak partinin sözcüsü açıklama yapacak. Devlet adına açıklama yapacak.

Erdoğan, cuma namazından sonra çıkıyor gazeteciler soruyorlar Rusya-Ukrayna gelişmelerini. Verdiğim cevap, parti sözcümüzün açıklaması çok açık ve net. Tarafsız olması gereken bir kişi, devleti ayaklar altına alamaz. Parti sözcüleri elbette açıklama yapar ama devlet adına açıklama yapıyor.

"RUSYA'YI KIZDIRMAYALIM DİYE ÇEKİMSER OY KULLANIYORLAR"

Evet tarafsız kalmamız lazım, bu işin içine bodoslama girmememiz lazım. Dış politika iç politika gibi değildir ama bunlar da dış politikayı iç politika haline getirdiler. Büyük büyük laflar ediyorsun, orada çekimser oy kullanıyorsun, Rusya'yı kızdırmayalım diye.

ELEKTRİK FATURASI TARTIŞMASI

Elektrikte KDV'yi 0'a indir, eğer bunu yaparsan protestomu bitireceğim. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber