Kılıçdaroğlu'dan 'Uludağ' tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Son Güncelleme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. CHP lideri, "Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi'ne göre, 2020'de 99 bin 588 esnaf meslek ve sicilden terkini istedi. Erdoğan "Şirketler kapandığı yok" diyor" ifadelerini kullandı. 

Uludağ'daki görüntülere de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Kahveciye, pastacıya gelince kapat, miting serbest. Uludağ'da eğlenme tamamen serbest. Fakirin fukaranın dükkanı kapalı. Niçin? Adalet mi bu? Bunu söylediğimiz için 'CHP çok kötü bir parti.' Niçin? İşsizin hakkını savunuyor, apartman görevlisinin, kahvecinin hakkını savunuyor. Ne yaparsanız yapın sonuna kadar savunacağım" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları: 

Biz esnaf kazansın diye, taksici kazansın diye mücadele veriyoruz. Bizim mücadelemiz bir hak mücadelesidir. 

Kentsel dönüşüm ile ilgili Afyon örneğinden söz edeceğim. Her yerde kentin bazı bölgelerinin yenilenmesine ihtiyaç duyulabilir. Afyon'da da bir kentsel dönüşüm kararı alınıyor. Milletvekili arkadaşımız dikkatli bir şekilde burayı izliyor. 5 Şubat 2021'de bir ihale yapacağız deniliyor, ihale erteleniyor. TOKİ geliyor, arsalarda değer takdiri yapıyor. Rakam metrekaresi 400 ile 1750 lira arası. Burada oturan insanlar fakir insanlar. Emekliler. Nasıl olsa sesleri çıkmaz düşüncesiyle son derece düşük. Kentin merkezinde 400 liraya arsa mı var? Milletvekilimiz Burcu Köksal araştırdı. Asri mezarlıkta metrekare daha pahalı. Bunlarda vicdan da yok. Değerlendir, kentsel dönüşüm yap, insanlar da evlerinde rahat rahat otursunlar. 

Belediye başkanı da 'belediye olarak biz bu kentsel dönüşümün hiçbir noktasında yokuz' diyor. Burcu Köksal milletvekilimize söylüyorum. Oradaki insanların hakkını hukukunu sonuna kadar savunacaksın. Biz de yanlarında olacağız. 

"19 YILDA TEK HEDEF VAR CHP"

Bir eleştiri gelir, açar bakarız. Aynı hatayı tekrarlamamak için çalışırız. Ben şu soruyu sormak isterim. AK Parti'ye oy veren vatandaşlarıma sormak isterim. Ellerini vicdanlarına koysunlar. Burada onlarla samimi bir konuşma yapmak istiyorum. Oy verdiniz, iktidar oldular. Şu soruyu sorma zamanı geldi. Bir sürü iftiralar atılıyor. AK Parti ne yapmak istedi de CHP engel oldu? Bir kanun çıkaracaktı da biz mi engelledik? Bir genelge çıkaracaktı da biz mi engel olduk? Ve neden en insafsız şekilde biz eleştiriliyoruz. Esnafın faiz borçlarını sıfırlayacaktık CHP engel oldu diyorsanız eleştirin. Tarihte bilmem ne oldu. Tarihte olmuşsa olmuş kardeşim, sen geleceğe bak. Vatandaş sana geleceği insan et diye görevi verdi. 

19 yılda tek hedef var CHP. Bir şey yaptık yalnız. Hatalarını açıkladık, tek tek. Yolsuzluklarını açıkladık tek tek. Saraylarda oturdular bunu eleştirdik. Bu bizim hakkımız. İstedikleri kanunu çıkarıyorlar. Biz uyarıyoruz. Millet adına uyarıyoruz. Bizi eleştirebilirler ama biz haklıyız. İstedikleri kişiye istedikleri ihaleyi veriyorlar. Beşli çeteye verilen garantileri ve ihaleleri tüyü bitmemiş yetim adına eleştiriyoruz. 

İstedikleri bütçeyi yaptılar. İstediklerine dünyanın vergi teşviğini verdiler. Hiçbir Osmanlı padişahına nasip olamayacak kadar saraylarda oturdular. Yaptığınız yanlıştır diyoruz, kıyameti koparıyorlar. Fakirin fukaranın hakkını savunmak ne zamandan beri suç olmaya başladı. 

Şu soruyu da sormak lazım. 19 yıldır tek başına iktidar. Sonunda hangi sorununuzu çözdüler. Önemli bir soru. Tarihi bir soru. 19 yılda bu vatandaşın hangi sorununu çözdüler. Vatandaşın hiçbir sorununu çözmüş değiller. 19 yıl, dünyanın parası nereye gitti? 21. yüzyılın Türkiye'sinde hala, İstanbul dahil, birleştirilmiş sınıflar var. Yani 1, 2, 3. sınıflar aynı sınıfta. Derslik sayıları yetersiz. Çağrı yaptım. Yeni dersliklere ihtiyaç var, bize sadece Milli Emlak'tan arsa gösterin, biz okul yapıp MEB'e devredeceğiz dedik. Belediyeleirmiz yapacak. 11 büyükşehirde bütün çocuklarımız güzel okullarda okuyacaklar. Ver arsayı yapalım. Bunu bile yapmadılar. Allah'ın izni ile bu firavunları göndereceğiz. 

Kırşehir'e gittim, herkesin derdi var. Herkes şikayetçi. Kimden şikayetçi? Devleti yönetenlerden. Devleti yönetenler sorunun farkında değil. Sarayda böyle bir sorun yok. Saraydan bakıyor her şey mükemmel. Adamın 4-5 maaşı var, mutfakta her şey var. Açlık diye bir şey yok ama sarayın dışında var. Bir devleti yöneten kişiyi düşünün sarayın dışına çıkamıyor. Esnafa 'merhaba' diyemiyor. AK Parti milletvekilleri de öyle. Dışarı çıkamıyorlar. 

İŞSİZLİK ELEŞTİRİSİ

Bütün kötülüklerin anası işsizliktir. Milyonu aşkın işsizimiz var. Bunların öyle bir derdi yok. Bakıyor, evlat, akraba herkesin zaten bir eli yağda bir eli balda. İşsizlik yok sarayda. İşsizlikle mücadele etmiyorlar. Neyi konuşuyorlar? Erdoğan, bakanlar aynı şeyler. "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla..." diye başlayıp döviz ve faizden söz ediyorlar. Erdoğan açıklama yapıyor; "Bazı dostlar diyorlar ki dükkanlar, şirketler kapanıyor, kapanan yok her şey ortada." Sarayda her türlü imkan var, kapalı oda yok. Hiç değilse Sicil Gazetesi var. Bu gazeteye bakın. Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi'ne göre, 2020'de 99 bin 588 esnaf meslek ve sicilden terkini istedi. Erdoğan "Şirketler kapandığı yok" diyor. Böyle bir insan devleti yönetemez. Günde ortalama 273 esnaf ve sanatkar dükkanını kapatıyor. Hala 'nereden çıkardınız' diyor.

"ULUDAĞ'DA EĞLENME TAMAMEN SERBEST"

Pandemi dolayısıyla kapalı olanlara bir de elektrik faturası geliyor. Dükkan kapalı. Gelir de yok ama elektrik borcunu ödeyeceksin diyor. Vermezsen kapatırım diyor. Bu firavun düzeninden bu ülkeyi kurtaracağız. Bu bizim temel görevimizdir. Dükkanları kapatıyorsun, miting yapıyorsun. Kahveciye, pastacıya gelince kapat, miting serbest. Uludağ'da eğlenme tamamen serbest. Fakirin fukaranın dükkanı kapalı. Niçin? Adalet mi bu? Bunu söylediğimiz için 'CHP çok kötü bir parti.' Niçin? İşsizin hakkını savunuyor, apartman görevlisinin, kahvecinin hakkını savunuyor. Ne yaparsanız yapın sonuna kadar savunacağım.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN "ADAMCAĞIZ" SÖZLERİNE YANIT

Bu arada bir de adam tartışması çıktı. Bu kadar acizini hiç görmedim. Ben sana adam diyorsam bir şey söyleyeyim. Esnafı batıran adam, Recep Tayyip Erdoğan. 

Çöp konteynerlerinden bir şeyler toplayanları herkes görüyor. Sevgili Erdoğan sen istiyorsan, sen de gez oralarda. Akşam pazar artıklarının nasıl toplandığını sen de gör. Gelebilirsen. Türkiye'yi ne hale soktuğunu öğrenmek istiyorsan gel oraya. Sarayda oturanlar Türkiye gerçeğini görmek istemiyor. 

Buradan bütün esnaf kardeşlerime sesleniyorum. İktidar olduğumuzda sana verilen o kredinin faizlerini sıfırlayacağım. Not alın. Para var efendim. Namuslu adam için para var. 83 milyon vergi ödüyor ya. Bizim belediyelere bakın. Borç batağından çıkardılar. Şimdi yatırım yapıyor. Asgari ücret 2825 lira verdiler. CHP'li belediyeler 3100 lira verdi. Demek ki oluyor. 

"BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNE ŞUNU DEMEK İSTERİM"

Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörüne şunu demek isterim. Doğru bir atama değil, geleneklere uygun bir atama değil. Makam insanı bilim insan yapmaz. Makam sadece bir yönetim alanıdır. Üniversiteler sıradan kurukluşlar değildir, bilgi üreten kuruluşlardır. Üniversitelerde saygı vardır, tartışma vardır. Üniversiteler bilgi üretir. Bugüne kadar bir yardımcı dahi bulamadın. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber