This browser does not support the video element.

Kılıçdaroğlu'dan 'dezenformasyon yasası' tepkisi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin yeni yasama yılının ilk grup toplantısında konuştu. CHP lideri Meclis'te görüşülecek olan dezenformasyon yasasına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin 'DNA testi' çıkışına da yanıt verdi.

Son Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları: 

"Kavgasız bir Türkiye istediğimizi her yerde anlatacağız. Tarihi sorumluluğu ben ve siz beraber yerine getireceğiz. Görevinizin kolay bir görev olmadığını biliyorum, bunun farkındayım. Sizler her engeli aşıp hedefe ulaşma konusunda kararlı ve azimli olmak zorundasınız.

Dezenformasyon yasası getirdiler. CHP'liler buna direndiler geri çektiler, şimdi ilk önce bu yasa teklifini getiriyorlar. Hukuk dediğimiz yapı içinde eğer bir haber yalansa tekzip gönderilebiliyor. Hala yanlış haber yapılıyorsa tazminat davası açabiliyorsunuz, yani hukukun bütün yollarını deneyebilirsiniz ama bununla yetinmiyorlar. Gazetecinin hakkını veren, eleştirel olarak olaylara bakan, gerçekleri topluma aktaran bir medya var. Özgür medyada görev alan, kalemini satmayan bütün gazetecilere buradan selamlarımızı gönderiyorum. 

Bir gerçeği daha bilmenizi isterim. Hiçbir AK Partili milletvekili çıkıp tartışma programlarına katılmıyor. Çünkü vicdanı olan ya çıkar doğruyu söylerse ne olur kaygısı içindeler. Onun yerine kalemini satan, gazeteci kimlikli insanları çıkarıyorlar. Altında gazeteci yazıyor, hiçbiri gazeteci değil. Kalemini satan insandan gazeteci olmaz. Ellerinde büyük silahlar var. Basın İlan Kurumu, basın infaz kurumuna dönüştü. Siz bir düşünceyi yasaklarsanız bunlar doğru değildir. Geliyor gelmekte olan, beşli çeteyi bulacağız ve yakalayacağız. 

Bir kanun teklifi getirmişler, yetmiyormuş gibi özgür medyayı susturmak için başka arayışlara giriyorlar. Biz bunu da biliyoruz. Hangi arayışın içine girerlerse girsinler, bu ülkenin gençleri doğruları görecektir. Ben bu ülkenin gençlerine güveniyorum ve inanıyorum. Gerçekten de motorları maviliklere süreceğimiz bir ortamı yaratmak benim boynumun borcudur. Dezenformasyon yasasını getirmelerinin temel amacı, saray ve şürekasının ve onun beslemelerinin yaptığı yolsuzlukları kimse yazmasın diye.

FAİZ POLİTİKASI TEPKİSİ

Bir şeyi bilmenizi isterim. Şu anda ülkeyi yönetenler halka yalan söylüyorlar. Sevgili gençler ne diyorlar, biz faize karşıyız diyorlar. İndirin faizi. Hangi faizi indirdiler. Kimin faizini indirdiler? Merkez Bankası'nın bankalara açtığı faizi indirdiler. Halkın faizini değil, çiftçinin, sanayicinin faizini değil. Bankalara kredi açıyor, onun faizini indirdiler. Vatandaşın devlete borcu varsa, o faiz yüzde 30. Vatandaşın devletten alacağı varsa, vermedi zamanında, onun da faizi yüzde 9. Şu düzene bakar mısınız? 

BAHÇELİ'YE DNA TESTİ YANITI

Sayın Bahçeli demiş ki, Kılıçdaroğlu DNA testi yap diye. Güzel bir öneri, beraber yapacağız, kimin ne olduğu çıksın ortaya. Bir daha açık ve net söylüyorum. Birlikte gideceğiz, DNA testi yapacağız, bir ipucu daha vereyim, benim kim olduğumu öğrenmek istiyorsan Konya Akşehir'de gideceksin. İstanbul Müftülüğüne gideceksin arşive bakacaksın. Kim olduğumu biliyorum, benim kimliğim benim şerefimdir.

"YÜREĞİ YETEN PEŞİMDEN GELSİN"

Helalleşme çağrısı yaptım. Ülkemizin çok fazla açık yarası var. Bu yaraları kanatanlar oy devşirmek isteyen siyasilerdir. Artık devlet bu yaraları kapatmak zorundadır. Ben ucuz nereye varacaksa varsın, bu yaraları sarmaya ant içtim. Barışa barışa kazanacağız, güzel bir slogan. Emin olun gençler geliyoruz biz. Vatan sevdalılarının ittifakıdır bu ittifak. Saray beni iyi dinlesin. Kadınların duygularını, inançlarını istismar ettiğiniz yeter. Kanun teklifimizi bugün Meclisimize veriyoruz. Göreceğiz kim samimi kim değil. Bu çağ dışı tartışma bitsin. Yüreği yeten de peşimden gelsin. Bu kadar açık ve net söylüyorum."

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber