İzmir'de maden ocağında patlama meydana geldi

İzmir’in Kınık ilçesinde bir maden ocağında patlama meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 45 kişinin tedavi altında olduğunu açıkladı.

Son Güncelleme:

Olay, saat 21.00 sıralarında Kınık ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş.'ye ait kömür ocağında patlama meydana geldi. Grizu patlaması olduğu belirtilen olay sonrası İzmir ve Manisa'dan sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. 

Öte yandan Kınık kömür ocakları, daha önce facianın yaşandığı Soma'daki madenlere çok yakın bulunuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İzmir Kınık’ta bir maden ocağında yaşanan göçük olayında yaralanan 18 kişi Kınık, 6 kişi Bergama, 21 kişi Soma Devlet Hastanesinde tedavi altındadır. Yaralı sayısını 45 olarak düzeltiyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir’in Kınık ilçesinde bir maden ocağından yaşanan göçük hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Koca, “İzmir Kınık’ta bir maden ocağında yaşanan göçük olayında yaralanan 18 kişi Kınık, 6 kişi Bergama, 21 kişi Soma Devlet Hastanesinde tedavi altındadır. Yaralı sayısını 45 olarak düzeltiyoruz. Olay yerinde 14 Ambulans, 2 UMKE Timi ile toplam 48 sağlık personeli görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.

KINIK: METAN GAZI SIKIŞMASI SONUCUNDA MEYDANA GELDİ

Patlamaya ilgili açıklama yapan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da şu ifadeleri kullandı: "Kınık İlçesi Polyak Maden Firmasına ait madende metan gazı sıkışması sonucu patlama meydana gelmiş, İzmir Afet Müdahale Ekibimiz sahaya intikal etmiştir."

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber