TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var

Son dakika haberine göre, Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir araya gelerek peş peşe açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya saldırıda 5 şehit ve 22 yaralı olduğunu bildirdi.

Son Güncelleme:

Son dakika haberi... 

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda 5 şehit olduğunu ve 22 yaralının bulunduğunu bildirildi.

İçişleri Bakanı TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında son durumu açıkladı.

İlk belirlemelerin, saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğine yönelik olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, şehit sayısının 5'e yükseldiğini ve 19'unun tedavisi devam etmek üzere toplam 22 yaralı olduğunu bildirdi.

Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir araya gelerek peş peşe açıklamalarda bulundu. 

Bakan Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde:

-Toplam yaralı sayımız 22. Bir hastamız taburcu oldu, ikisi de taburcu olmak üzere. Dolayısıyla 19 yaralımızın tedavi süreçleri hastanelerde devam ediyor. Altı hastanede 19 yaralımız tedavileri devam ediyor.

-Biri kadın, biri erkek olmak üzere iki teröristin ölü olarak ele geçildiğini ifade etmiştik. Kimlik çalışmaları, parmak iziyle ilgili süreç, tespit süreci devam ediyor. Bunlar belli olur olmaz kimliklerini ve hangi terör örgütünün yaptığı bununla ilgili bilgilerini vereceğiz. Ama şunu söyleyeyim ben. Savunma Bakanımızın açıklamalarını da işittik. Çünkü biz başından beri bu eylemin oluş stili, oradaki izlemiş olduğumuz görüntüler, büyük ihtimalle PKK'nın yaptığıyla ilgili değerlendirmemiz bu. Kimlik tespitlerinin netleşmesi ve diğer delillerin netleşmesiyle birlikte bunları tekrar sizlerle paylaşacağız. Alçak, hain terör örgütünü lanetliyoruz." 

-Bize bu menfur saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü ve destekçilerini lanetliyoruz. Hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklar. Operasyonu gerçekleştiren jandarma ve emniyet birimlerimizin her birine teşekkür ediyorum. Eylemin gerçekleştirildiği yerde çalışmalar titizlikle devam ediyor. Biz bir kadın ve bir erkek teröristin kimliklerini belirleme çalışmalarımız devam ediyor. İlk andan itibaren güvenlik ve istihbarat birimlerimizin görüşleri ve daha önceki eylemlerle kıyaslandığında terör örgütü PKK olduğuna dair ancak netleşir netleşmez kamuoyu ile paylaşacağız. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamaları:

-Öncelikle terörü lanetlemek istiyorum. 5 şehidimiz 22 yaralımız var, yaralılarımızdan çoğu iyi durumda. Bakanlarımızla ziyaretlerimizi yaptık. Şehit olanlara Allah'tan rahmet yakınlarına sabır yaralı kardeşlerimize şifalar diliyorum. Olayın ilk anından itibaren müdahale eden bütün birimlere şükranlarımı sunuyorum. Teröristler etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Terör hadiselerinin mutlaka bir amacı var, korku salmak, halkın huzurunu kaçırmak. Bugünkü saldırı ülkemizin savunma sanayinde geldiği noktayı hedef alan bir saldırı. Teröristler ve bunları bir araç olarak kullananlar hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacak. Bu menfur hadiseler birlik, beraberlik, kardeşlik konusundaki hassasiyetimizi artıracak. 

Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun açıklamaları:

-Bugün ülkemizde yaşanan terörü ve dünyadaki bütün terörü lanetliyorum. Ülkemiz bugün yaşadığı acıyı bir daha yaşamasın. Sabır diliyorum, Allah'tan rahmet diliyorum. 5 şehit 22 yaralımız var. Bir tanesinin durumu kritik, diğerlerinin genel durumu iyi. Ülkemizin başı sağ olsun. Acılı ailelere sabır, yaralılara şifa diliyorum. Terörü ve terörü destekleyenleri lanetliyorum.

Aile Bakanı Göktaş'ın açıklamaları:

-Bugün yaralılarımızı ziyaret ettik, durumları gayet iyi moralleri yüksek. Bu menfur saldırıları gerçekleştirenler asla amaçlarına ulaşamayacak. Bakanlığımızın psikososyal destek ekipleri sahada. Biz teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.

YARALILARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, terör saldırısında yaralananların kimliklerini açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

23.10.2024 tarihinde saat 15:26’da Kahramankazan Akıncı Mahallesi Tusaş Havacılık Küme Evleri G1 girişi adresinden vatandaş tarafından silahlı saldırı ihbarı yapılmıştır. Olay yerine 35 ambulans ekibi, 1 Helikopter, ODD ve UMKE görevlendirilmiştir. Konu ile ilgili Emniyet, İtfaiye, Jandarma, AFAD bilgilendirilmiştir. İlk ekibimiz olay yerine saat 15:36’da ulaşmıştır. Ekibimizden alınan bilgiye göre olayın; Türk Havacılık ve Uzay Sanayi içerisinde bombalı ve silahlı saldırı meydana geldiği öğrenilmiştir. Olaydan 17 toplam kazazede etkilenmiş olup kazazedelerin hastanelere nakli sağlanmıştır.

Ankara 112 Ambulans ekipleri tarafından müdahale edilen vakaların bilgileri aşağıdaki gibidir;

1. Harun KÜÇÜK (57 yaş, Erkek): Genel durumu orta, kafa yaralanması ve sağ kol yaralanması olan kazazede Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne nakledilmiştir.

2. İlker ŞAHİN (25 yaş, Erkek): Genel durumu orta, sol bacak yaralanması ve sağ kalça yaralanması olan kazazede Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledilmiştir.

3. Kahraman ÖZTÜRK (43 yaş, Erkek): Genel durumu iyi, yüzeysel kafa yaralanması olan kazazede Bilkent Şehir Hastanesi’ne nakledilmiştir.

4. İbrahim ÖZGÜL (43 yaş, Erkek): Genel durumu orta, sol kalça ve sağ omuz yaralanması olan kazazede Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne nakledilmiştir.

5. Aykut KAYMAZ (30 yaşlarında, Erkek): Genel durumu orta-kötü, karın yaralanması olan kazazede Etlik Şehir Hastanesi’ne helikopter ambulans ile nakledilmiştir.

6. Burak KESKİN (32 yaş, Erkek): Genel durumu orta, kafa, sol kol ve göz yaralanması olan kazazede Etlik Şehir Hastanesi’ne nakledilmiştir.

7. Zahide GÜÇLÜ( 50 yaşlarında, Kadın): Genel durumu kötü, göğüs yaralanması olan kazazede Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledilen hastanın vefat ettiği öğrenilmiştir.

8. Cengiz COŞKUN (38 yaş. Erkek): Genel durumu kötü, arrest olarak Tusaş ambulansı ile Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledilen hastanın vefat ettiği öğrenilmiştir.

9. İsmet ALTINTOP (36 yaş, Erkek): Genel durumu orta, kafa sağ ve sol el yaralanması olan kazazede Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi’ne nakledilmiştir.

10. Yasin KAYA (33 yaş, Erkek, Polis Özel Harekat): Genel durumu orta, sol üst bacak sağ omuz yaralanması olan kazazede Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledilmiştir.

11. Deniz DALLIÖZ (28 yaş, Kadın): Genel durumu orta, yüksekten atlamaya bağlı kafa yaralanması olan kazazede Kahramankazan Devlet Hastanesi’ne nakledilmiştir.

12. Okan YAMANASLAN (51 yaş, Erkek): Genel durumu kötü, sol uyluk yaralanması olan kazazede Bilkent Şehir Hastanesi’ne helikopter ambulans ile nakledilmiştir.

13. Burhan KOLBAŞI (39 yaş, Erkek): Genel durumu iyi, işitme kaybı ve göz yaralanması olan kazazede Bilkent Şehir Hastanesi’ne nakledilmiştir.

14. Kubilay AKBULUTLAR (47 yaş, Erkek): Genel durumu iyi, sağ el yaralanması olan kazazede Bilkent Şehir Hastanesi’ne nakledilmiştir.

15. Özgür ÖZCAN (42 yaş, Erkek): Genel durumu iyi, sol diz yaralanması olan kazazede Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledilmiştir.

16. Buğra KURT (34 yaş, Erkek, Polis Memuru): Genel durumu orta, sol ve sağ bacak yaralanması olan kazazede Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne nakledilmiştir.

17.Yasin TIKMAN (33 yaş, Erkek, Polis Memuru): Genel durumu iyi, sağ el yaralanması olan kazazede Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne nakledilmiştir.

YARALILAR HASTANELERE KALDIRILDI

Yaralılar bölgeye gönderilen ambulanslarla Ankara'daki çeşitli hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

OKULDAN TAHLİYELER GERÇEKLEŞTİ

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısı sonrasında tesis içerisinde yer alan okullarda öğrenim gören öğrenciler tahliye edildi. Öğrenciler çok sayıda servis ile güvenlik biçimde ailelerine teslim edildi. Öğrencilerin tahliyesine güvenlik güçleri, sınıf öğretmenleri ve sınıf anneleri eşlik etti. Kimi aileler tahliye sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Sonraki Haber