Firari Galip Öztürk ile fotoğrafı çıkan hakim Kemal Alver görevden alındı

Cinayete azmettirmekten müebbet hapis cezası onanan ve Gürcistan'a kaçan Galip Öztürk'le fotoğrafı ortaya çıkan Hakim Kemal Alver’i Samsun Adalet Komisyonu Başkanlığı görevinden alındı. HSK, olayla ilgili inceleme başlattı.

Son Güncelleme:

Cinayete azmettirmek" suçundan müebbet hapis cezası onaylanan ve hakkında çete davalarından aranması bulunan organize suç örgütü lideri Galip Öztürk'ün aile fotoğrafını çeken hakim Kemal Alver'i ayna ele verdi.

Olayın ortaya çıkması üzerine Öztürk, yayımladığı fotoğrafı kaldırdı ve kısa bir süre sonra Alver’i fotoğraftan kırparak aynı fotoğrafı tekrar paylaştı.

Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) Hakim Kemal Alver’i Samsun Adalet Komisyonu Başkanlığı görevinden aldı ve olayla ilgili inceleme başlattı.

ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi (DEA) tarafından uluslararası uyuşturucu kaçakçısı olduğu gerekçesiyle sınırdışı edilen, Türkiye'de adam öldürmeye azmettirmekten müebbet hapis cezasının onanması üzerine Gürcistan'a kaçan Metro Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk'ün Türkiye'de yargılandığı çete davalarından da hakkında yakalama kararı bulunuyor. İçişleri Bakanlığının Türkiye'nin en büyük 30 organize suç örgütü raporunda Galip Öztürk 7. sırada yer alıyor.

Sonraki Haber