Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yatırım' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Devlet Yolu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ülkemize katkıda bulunmak isteyen herkese aynı çağrıyı yapıyoruz. Gelin yatırımlarla hem siz kazanın hem ülkemiz kazansın" dedi. Erdoğan, Zengezur Koridoru mesajı da verdi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Devlet Yolu Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. 

Erdoğan, "Biz dünyanın neresine gidersek gidelim muhataplarımıza hep gelin birlikte kazanalım diyoruz. Ülkemize katkıda bulunmak isteyen herkese aynı çağrıyı yapıyoruz. Gelin yatırımlarla hem siz kazanın hem ülkemiz kazansın" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları

Ülkemize yakışır bir eseri şehrimize kazandırdığımıza inanıyorum. Fırat Nehri üzerinde inşa edeceğimiz santralin baraj alanı üzerinde yapılan Tutak Viyadüğü ile şimdiden ulaşımın aksamasına engel olduk. Projemizin ülkemize yıllık katkısı 70 milyon lirası vakitten, 41 milyon lirası yakıttan olmak üzere 111 milyon lira. 

Yıllarca milletimizin sadece canını yakmakla kalmayıp refahının da önüne geçenlerin devreden çıkmasıyla Ağrı gerçek kimliğini bulmaya başlamıştır. Tarihi İpekyolu'nu günümüz şartları ile yeniden ihya etmekte kararlıyız. 

ZENGEZUR KORİDORU VURGUSU

Azerbaycanlı kardeşlerimizin işgal altındaki topraklarının görmezden gelinmesinde aynı anlayış vardı. Bu sinsi ve riyakar tuzakları ancak bölge ülkeleri birlik içinde hareket ile bozabilirler. Serhat şehrimiz Ağrı düne kadar terörün ve tehditlerin gölgesinde yaşarken bugün umutla bakmamızı sağlayan gelişmelerin adresi haline gelmiştir. Zengezur güzergahının da hayata geçmesiyle bu bölgenin ekonomik ve sosyal hareketliliği zirveye çıkacaktır. Bunun için ülkemizin öncelikle güven ve istikrar iklimine sıkı sıkıya sahip çıkmamız gerekiyor. Yıllarca enerjimizi heba eden, canımızı yakan terör belasını başımıza musallat edenlerin gayesi elimizdeki imkanı kullanmamıza mani olmaktı. Artık bu dönem geride kalmıştır. 

2022 yılı 3. çeyrek büyüme rakamları doğru istikamette yürüdüğümüzün işaretidir. Savaşlara, belirsizliklere rağmen 2023 hedeflerine ilerlemekle kalmıyor, Türkiye Yüzyılı'na da hazırlanıyoruz. Biz dünyanın neresine gidersek gidelim muhataplarımıza hep gelin birlikte kazanalım diyoruz. Ülkemize katkıda bulunmak isteyen herkese aynı çağrıyı yapıyoruz. Gelin yatırımlarla hem siz kazanın hem ülkemiz kazansın. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber