Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'terörle mücadele' vurgusu: Kilidi kapatacağız

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Hava Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kilidi çok yakında kapatacağız, bölücü alçakları ülkemiz ve Iraklı kardeşlerimiz için tehdit olmaktan çıkaracağız" dedi.

Son Güncelleme:

Son dakika haberi... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hava Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

-14'ü yabancı toplam 197 öğrencimizi mezun ediyoruz. Sadece 8 yıl gibi kısa sürede geldiğimiz bu noktayı çok önemsiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri bir ordunun karşılaşacağı en ağır imtihanlardan birini olabilecek en az hasarla atlatmaya başarmıştır. FETÖ ihanet çetesini söküp atmakla kalmadık, ordumuz her alanda daha da güçlendirdik. 15 Temmuz başarısız darbe girişiminden hemen sonra Fırat Kalkanı ile ülkemizin sendelemesini bekleyenlere çok önemli mesajlar verdik. Ardından Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan örgütlere ölümcül darbeler indirdik. Terör örgütleri kaçacak delik arıyor ancak bulamayacak.

-Pençe Harekatlarıyla da Irak'ın kuzeyinde terörle mücadele ediyoruz. 

-Libya'da darbeciler karşısında meşru Libya hükümetine verdiğimiz destekle halkın daha çok acı çekmesine engel olduk. 

-Azerbaycan'da Karabağ'da yine Azeri kardeşlerimizle birlikte onlara düşman güçleri yine yok ettik. İnşallah yakında buradaki hedeflerimize de ulaşacağız. Terör örgütlerini Iraklı kardeşlerimiz için bir tehdit olmaktan çıkaracağız.

-TSK dışında dünyadaki hiçbir ordu sınırları dışında böyle bir başarıya imza atamaz. Ya zafer ya şehadet diyerek ölüme meydan okuyan aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Ülkemize dair tehditlerin bertaraf edilmesinde hava kuvvetlerimiz önemli sorumluluklar alıyorlar.

-İHA'larda yakaladığımız ivme sadece dost ve kardeş halklar tarafından değil tüm dünyada gıptayla takip ediliyor. 50'ye aşkın ülkede Türk SİHA'ları kullanılıyor. Kızılelma ve ANKA-3'ün devreye girmesiyle artık bu alanda yeni bir ligin oyuncusu olacağız. KAAN projelerimizin en başında geliyor. HÜRJET'le de önemli bir ihtiyacı karşılayacağız. 

-Birilerinin demir kubbesi varsa bizim de çelik kubbemiz olacak. Hava savunma sistemlerimiz ile entegre çalışmalarını sağlayacağız. Vatan savunmasında hava kuvvetlerimiz neye ihtiyaç duyuyorsa onu üretmenin gayretinde olacağız. 

-Üyesi olduğumuz ittifakların Suriye krizinde nasıl davrandığını gördük. PKK'nın Suriye uzantısına açıkça destek vermekten çekinmediler. 

Sonraki Haber